Românii încă mai preferă apartamentele vechi, arată studiile pe piață, motivul principal fiind legat nu atât de mult de prețul acestora, cât mai ales de localizarea în zone „mai accesibile” care sunt deja legate la rețeaua de transport sau care au un acces facilitat la punctele de interes ale orașului. Pentru a veni în ajutorul clienților și în întâmpinarea acestor cerințe, dezvoltatorii imobiliari caută tot mai mult să-și localizeze apartamentele cât mai aproape de punctele principale ale orașului sau măcar la câteva minute depărtare.

Apartamentele noi cresc standardul de calitate

Clienții anului 2016 sunt din ce în ce mai informați și cer din ce în ce mai multe informații înainte de a face o achiziție. Nu este vorba de un trend ci de un simplu răspuns la cumulul de informații existent momentan pe piață. Analizând expectanțele clienților, proprietarii și mai ales dezvoltatorii vin cu oferte din ce în ce mai competitive și ridică standardul de calitate la cote nemaiîntâlnite până acum, standarde pe care de cele mai multe ori, apartamentele vechi nu le întrunesc. Tocmai de aceea, în 2015 am asistat la un număr record de achiziții de apartamente noi, acestea fiind cumpărate preponderent de tineri.

Mii de persoane și-au achiziționat apartamente noi

Gigantul imobiliare.ro estimează că aproximativ 10.000 de apartamente noi au fost vândute în 2015 numai la nivelul capitalei, un număr destul de ridicat ce a marcat și o relansare economică.

Tranzacțiile cu apartamente vechi încă domină, apartamentele noi vin din spate

Dar care este motivul pentru care mii de persoane se orientează către un apartament vechi? În principal prețul ușor mai scăzut și mai apoi locația, care de cele mai multe ori este centrală sau măcar cât mai aproape de centru. Pentru a combate această tendință a pieței, dezvoltatorii au venit cu facilități sporite și garanția calității.

„Da, într-adevăr, apartamentele mai vechi sunt mai aproape de centru, dar tot mă învârt jumătate de oră până găsesc un loc de parcare în fața blocului. Măcar la apartamentele noi am garajul asigurat și scap de această problemă, iar la sfârșitul zilei ajung să câștig timp.” ne-a spus unul din clienți atunci când l-am întrebat de ce alege un apartament nou.

Specialiștii estimează o creștere a vânzărilor de 35% în 2016, ceea ce în mod sigur va duce la o creștere semnificativă atât în numărul de apartamente construite cât și în ceea ce privește prețul apartamentelor.

Ce înseamnă asta?

În mare, înseamnă o creștere a prețului imobilelor în următoare perioadă, trend pe care îl putem observa deja atât la nivelul capitalei cât și la nivelul Sibiului. De asemenea, mai înseamnă că momentul de a investi este ACUM cât prețurile apartamentelor încă se mențin la cote acceptabile.

Mai înseamnă că făcând o astfel de achiziție în următoarea perioadă veți putea ieși în profit prin simpla vânzare a imobilului, asta desigur fără o prea mare investiție în mobilă sau echipamente.

Dacă sunteți din Sibiu, sau v-ați gândit să investiți într-un oraș cu un imens potențial turistic, Wolf Imobiliare vă stă la dispoziție cu o selecție de apartamente noi 2 sau 3 camere în Sibiu, care sigur vor fi pe placul vostru.

Programați o vizionare acum!