TRANSPORT IN COMUN PE CALEA CISNADIEI ? În sfârșit!

Cred că asta este gândul tuturor când citesc astfel de informații. Da, în sfârșit vom avea transport în comun pe Calea Cisnădiei. Și nu oricum...ci vor fi amenajate 4 stații, pe fiecare parte.

Asta înseamnă că toți copiii/elevii  vor putea să meargă singuri la școală, fără a mai fi nevoie să stăm în trafic in fiecare dimineața...care de fapt se va fluidiza odată cu introducerea autobuzelor.

Îți dai seama ? Toți copiii din zona își vor mari grupul de prieteni pentru că....normal, cu toții știm ce fain e să fim mulți în autobuz dimineața, spre școală.

Este o veste bună și pentru cei care preferă transportul în comun pentru a se deplasa la serviciu pentru că pot scuti timpul pe care l-ar fi pierdut în căutarea unui loc de parcare cât mai aproape de locul de muncă.

Așadar, toți cei care locuiesc pe Calea Cisnădiei, vor avea acces facil la stațiile de autobuz, fiindcă acestea se vor amenaja începând cu zona Ioan Virgil Ispas și până în zona Daniel Renard, adică pe toată lungimea liniară de 2km.

Chiar dacă există doar o bandă de mers pe sens (momentan), acest lucru nu va fi o problemă fiindcă stațiile – cel puțin cele de pe partea de mers spre Sibiu – vor avea alveole și copertine. Se gândește și altcineva la siguranța călătorilor....în afară de noi .

Fiind oricum o zonă relativ aglomerată, stațiile vor fi amenajate aproximativ una în fața celeilalte pentru a nu fi nevoie de treceri de pietoni pentru fiecare în parte, creându-se astfel alte blocaje în trafic atunci când autobuzul ar fi oprit pentru a se urca/cobori călătorii.

Avem și harta în care sunt prezentate cele 4 stații de pe partea de mers spre Cisnădie:

  • Stație I.V. Ispas
  • Stație Marcel Iancu
  • Stație Horia Creanga
  • Stație Daniel Renard

 

Și cele 4 stații de pe partea de mers spre Sibiu:

  • Stație Cimitir 1
  • Stație Cimitir 2
  • Stație Horia Creanga 2
  • Stație Alexandru Orăscu

 

*** Aceste informații au fost făcute publice de Asociația de Dezvoltare a Cartierului Arhitecților, în luna ianuarie, în urma discuțiilor cu primarul orașului Cisnădie - dl. Gheorghe Huja.