Când vine vorba de tradiții și superstiții, românii sunt fruntași. Cum în curând vom da în folosință o serie de noi apartamente WOLF Imobiliare în Sibiu, ne-am gândit să pornim în căutarea câtorva superstiții și tradiții de casă nouă despre care sigur veți mai auzi. În timp ce unele, precum tradiționala pâine cu sare, sunt drăguțe, altele te fac un pic să te scarpini în cap și să privești strâmb.

Sfatul nostru este să nu asculți de superstiții și dacă găsești un apartament sau o casă la un preț corect și care să-ți satisfacă majoritatea nevoilor, să te muți cât mai repede posibil.

Când ne putem muta în noul apartament

Noi credeam că te poți muta atunci când este apartamentul este gata, dar aparent nu-i chiar atât de simplu.

Superstiția spune că nu trebuie să te muți vineri sau sâmbătă. Joi în schimb, este ziua cea mai bună pentru mutat. O altă problemă ar fi ploaia. Aceeași superstiție spune că nu ar trebui să ne mutăm atunci când plouă afară.

În zilele noastre, am spune că acestea ar fi zilele cele mai bune pentru mutat. Mutându-te vineri sau sâmbătă, ți-ai acorda weekendul pentru aranjat și ai putea începe săptămâna în casă nouă. În restul săptămânii, mutarea ar fi sinonimă cu zile de concediu, pe care mai degrabă le-ai petrece relaxându-te, fie în nouă casă, fie într-un concediu departe de grijile cotidiene. Cât despre ploaie…ce este mai frumos pe o zi ploioasă ca decoratul noului apartament?

Pâine, sare și bani

Acest obicei tipic românesc, face parte dintr-un cumul de tradiții balcanice privind sarea ca simbol al norocului. În Roma antică sarea era folosită adesea ca monedă de schimb, așadar această tendința de a asocia clorura de sodiu cu prosperitatea nu ne miră. Sarea este adesea văzută ca belșug sau ca protector al casei, așadar superstiția spune că ar trebui să fie mereu prezentă într-un apartament.

Cadourile pentru casă nouă nu includ cuțite

Este interzis să dăruiești cuțite de casă nouă. Aparent cuțitul va tăia “prietenia”. Dacă prietenii tăi sunt pasionați totuși de arta culinară, cel mai bine ar fi să aștepți următoarea ocazie pentru a le da cuțitele din damasc sau acel Asai Aogami Tsuchime pe care și l-au dorit mereu.

Tradiții și superstiții de casă nouă la români - cutite

În schimb, ia-le ceva util...și aparent cel mai bun ar fi un kilogram de orez, niște sare și un pumn de bănuți. Nu am reușit să trasăm istoria acestei superstiții, dar o luăm de bună.

Pisica alege apartamentul

Trebuie să mărturisim că aceasta a fost preferata noastră, poate mai ales pentru că ne plac pisicile. Superstiția spune că pisica simte energiile negative dintr-o casă și că nu va sta în casa în care nu se simte bine. La baza superstiție s-ar părea că ar sta o poveste adesea răspândită în tradiția românească. Conform acesteia, pisica a fost creată pentru a lupta împotriva șoarecelui ce încerca să scufunde Arca lui Noe, de unde și natură ei protectivă. Alte superstiții fac din pisică un animal cu valențe magice, extrem de receptive la tot felul de energii.

Revenind la superstiția inițială, am avut cliente care au venit alături de căței, dar pisici încă nu.

Totuși, unii din clienții care s-au mutat deja în apartamentele WOLF și-au adus și pisicile împreună cu ei și momentan nu am auzit nimic despre vreo pisică fugitivă. Să o luăm oare ca un lucru bun?

Dacă sunteți în căutarea unui apartament nou în Sibiu, WOLF vă așteaptă la o vizionare. Pisicile sunt bine primite de asemenea și promitem să aducem gustărele pentru pisică la vizionare!

Tradiții și superstiții de casă nouă la români