De multe ori atunci când prezentăm un apartament, lumea ne întreabă ce este așa de deosebit la apartamentele la gri. Dacă într-un articol anterior am descris avantajele apartamentelor la gri, vorbind cu clienții noștri, ne-am dat seamă că multă lume nu știe ce este un apartament la gri și că ar fi nevoie de cineva care să clarifice această problemă.

Apartamentele la gri nu sunt gri

“Eu nu vreau ca pereții să fie gri” ne-a spus o dată o fetiță venită cu părinții la o vizionare. Apartamentele la gri nu au pereții gri, dar nici totalmente albi.

Apartamentele la gri nu au finisajele adăugate și de cele mai multe ori sunt completate de o mână de glet. În cazul blocurilor noi, finisajele sunt adăugate după terminarea apartamentului, la cererea proprietarului.

Ce include un apartament la gri

Depinde de constructor. Facilitățile unui apartament la gri diferă în funcție de preț și de politica dezvoltatorului sau al constructorului. În timp ce unii nu vor oferi mai nimic în afară de instalația electrică și de o mână de glet, alții includ atât de multe elemente, mai că ai crede că apartamentul este predat la cheie.

De exemplu, în oferta WOLF Imobiliare, un bloc la gri include:

  • Instalația termică cu centrală termică și radiatoare instalate și puse în funcțiune
  • Instalația și racordarea la apa și canalizare
  • Gaz metan și curent cu contoare de utilizare montate
  • Geamuri termopane nemțești Rehau cu 5 camere
  • Ușă intrare metalică
  • Pereți interior finisați
  • Pereți exterior termoizolații cu polistiren de 10 cm și tencuială decorativă

apartamente noi de la wolf imobliare sibiu

Avantajele unui apartament la gri

Așa cum am menționat în articolul precedent, avantajele unui astfel de apartament sunt multiple. Principalul avantaj este capacitatea de customizare. Un astfel de apartament este o pânză albă pe care proprietarul poate “picta” în voie și la propriu și la figurat. Proprietarul poate alege culoarea gresiei, a faianței, tipul de parchet, mărimea prizelor și toate acele mici detalii care fac ca un simplu apartament să devină acasă.

Un alt plus este că toată instalația electrică este nouă și ai siguranța că pentru un timp de aproximativ 30 de ani nu va trebui să faci schimbări majore la această instalație. Același lucru este valabil și pentru instalația sanitară care în cazul WOLF este deja montată și așteaptă montarea robinetelor.

Din nou, așa cum vă puteți aștepta, apartamentele la gri sunt mai ieftine ca cele predate la cheie, ceea ce de multe ori ajută la accesarea unui credit imobiliar precum Prima Casă sau la terminarea mai rapidă a ratei.

Apartament la gri livrat la cheie

Pentru a face dintr-un apartament la gri, un apartament la cheie, investiția nu este foarte mare, iar amenajatorul are libertate totală. Unii dezvoltatori imobiliari se oferă chiar să ofere finisajele, contra unui preț minimal.

Revenind la WOLF Imobiliare, acest dezvoltator imobiliar din Sibiu, oferă finisajele pentru un plus de 5500 EUR. Media de amenajare este de 200-250 de euro/m2, așadar pentru un apartament de 50m2, media ar fi de 10.000 pentru întreaga amenajare, făcând prețul oferit de acest dezvoltator o adevărată ofertă.

Dacă am reușit să vă convingem de avantajele unui apartament nou predat la gri, și doriți să cumpărați un apartament în Sibiu, WOLF Imobiliare vă oferă o selecție de apartamente noi, intabulate, valabile și prin Prima Casă, care abia așteaptă să intre în posesia unui proprietar. Contactați-ne pentru o vizionare!