Cât de în siguranță te simți în Sibiu? Aceasta este una dintre întrebările pe care o parte din membrii echipei portalului storia.ro și-au pus-o în timpul elaborării unui studiu privind siguranța și gradul de confort din orașele Românești.

Printre întrebările studiului se număra atât principalele probleme ale românilor legate de orașul și de cartierul de reședință, dar și părțile pozitive ale orașelor și cartierelor în care aceștia trăiesc.

În cadrul acestui studiu derulat exclusiv în mediul online timp de mai multe luni, Sibiul ocupă un onorabil loc 4 în topul siguranței și bunăstării cetățenilor.

Trebuie spus că acest studiu a fost aplicat locuitorilor mai multor orașe din țară și nu turiștilor.

Studiul încă mai continuă și se va încheia la sfârșitul anului 2017, urmând ca rezultatele finale să fie publicate undeva la finalul anului 2017 pe blogul portalului. Până la finele anchetei online, haideți să analizăm un pic aceste rezultate incipiente, care vin să ne dea câțiva indici cu privire la cei clasați în topul celor mai bune orașe de locuit.

Cele mai sigure 3 orașe din România

În primul trimestru al studiului, trei orașe s-au remarcat prin siguranța, curățenia și calitatea vieții. Aceste orașe sunt în ordinea numerelor de pe tricou: Oradea, Brașov și Cluj-Napoca. Lupta dintre cele două orașe se dă la câteva ordinul procentelor, diferența dintre Oradea și Brașov, de exemplu fiind de 0.14%.

Studiile de acest gen nu sunt o raritate pe piața de gen. De exemplu, Monocle's Quality of Life Survey, este numai unul dintre studiile care an de an analizează orașe din jurul lumii și le cataloghează într-un top al celor mai “livable” orașe din lume. Conform acestui studiu, în Europa, de exemplu, orașe ca Berlin, Viena sau Copenhaga ocupă primele locuri în lista orașelor cu cel mai bun nivel de trai.

România încă nu a intrat în niciun astfel de top, asta chiar dacă există zone în România care sunt considerate idilice și perfecte pentru vacanțe. Printre acestea și Sibiul, de exemplu a fost numit unul dintre cele mai idilice locuri în care să trăiești. Deja știm că la nivelul României Sibiul ocupă un onorabil loc printre destinațiile turistice preferate ale românilor și străinilor deopotrivă.

Cât de în siguranță te simți în Sibiu?

Unde se află Sibiul în acest top al siguranței?

Pentru turiști, Sibiul este printre principalele locații de vizitat. Totuși, ce părere au sibienii de orașul lor? Conform studiului, orașul Sibiu ocupă momentan un onorabil loc 4, la numai câteva procente de vecinul sau Cluj-Napoca. Tot același studiu menționează Sibiu Ștrand ca fiind unul dintre cele mai sigure cartiere din țară, cartier urmat îndeaproape de Calea Dumbrăvii și de Central. Printre cele mai sigure cartiere din Sibiu se număra și zona Sub Arini, Reșița și Hipodrom.

Văzând aceste cifre, WOLF Best Estate poate numai să se bucure. Din 2015 și până în prezent au fost dezvoltate apartamente noi în zone considerate de sibieni ca fiind sigure și bune de trăit, ceea ce ne acordă un plus de încredere și de dorință de a continua în aceeași notă pozitivă.

Cel mai probabil în anii ce vor veni, Sibiul va reuși să se claseze printre primele trei poziții și să demonstreze că este orașul perfect în care să locuiești....fapt pe care noi deja îl știm prea bine.

Sibiul, un oraș cu de toate pentru toți

Principalul atu al Sibiului este amplasarea. Tot mai multe companii au investit în ultimii ani în Sibiu, creând astfel locuri de muncă pentru toate vârstele. O altă componentă a pieței din Sibiu este partea turistică. Sibiul este văzut ca un oraș liniștit cu o ofertă de atracții diversificată, perfectă pentru toate vârstele. Aici enumerăm festivalurile, concertele și evenimentele culturale ce au loc în Sibiu în ultimii ani și fac din Sibiu locul perfect în care să te muți. Totodată menționăm și evenimentele de business sau câteva mari companii care aleg tot mai des Sibiul ca locație de birouri.

În cazul în care ideea de a te muta în unul dintre cele mai sigure orașe din România îți surâde, WOLF Imobiliare te poate ajuta cu un apartament nou și modern. Pentru a programa vizionarea unui apartament nou în Sibiu, nu ezitați să contactați WOLF Imobiliare.