Ziarul Financiar confirmă faptul că momentan există un excedent de 175.5 milioane de lei noi la programul Prima Casă, bani ce se pare că nu au fost cheltuiți în 2016 și care vor fi reinserați în program.

După cum probabil știți deja, anul 2016, un an destul de tumultuos pentru piața imobiliară din România, a avut un plafon aprobat de 2.94 miliarde de lei, din care a rămas acest rest de “numai” 175 milioane. Acești bani se vor folosi în 2017, cu precădere în primul trimestru al anului pentru a acoperi cererile nesoluționate în 2016, dar și posibil noi cereri depuse în 2017.

excedent de 175 mlioane la prima casa

Ce înseamnă acești bani?

La un calcul simplu, dat fiind procentul de garantare de 50%, acest “cadou” de început de 2017 înseamnă un total de aproximativ 351 milioane de lei în valoarea totală a creditelor sau un total de peste 1500 de locuințe (calculate la aproximativ 50.000 euro/locuință).

Această veste bună vine fix înainte de aprobarea noului plafon de garantare, ce se află în dezbatere publică și pe care Guvernul ar trebui să îl aprobe luna aceasta sau cel târziu la începutul lunii viitoare.

Programul Prima Casă ar mai trebui să dureze minim 5 ani, cu un plafon total de 10 miliarde de lei. Această veste bună vine imediat după ce pe sfârșit de an plafonul anului 2016 a fost deja majorat cu un total de 250 milioane de lei, ca urmare a numărului crescut de cereri...presupunem, deși este numai o speculație, că acest excedent provine exact din această majorare pe care probabil băncile nu au avut timp să o însereze.

Cert este că se anunța un an foarte bun pentru oricine dorește o casă sau un apartament în 2017. Dacă vă interesează un apartament nou în Sibiu, WOLF Imobiliare vă stă la dispoziție cu o serie de apartamente noi, valabile și prin Prima Casă.

Contactează-ne acum pentru a programa o vizionare!