Ca în fiecare an, imediat ce dă frigul, începem inevitabil să ne gândim la Crăciun, la decorațiuni de Crăciun și la tot ce înseamnă acesta sărbătoare pentru noi. Specialiști într-ale designului, își încep căutările încă din primele luni ale anului. În cazul producătorilor de decorațiuni, căutările încep chiar și cu un an înainte. Tocmai de aceea, suntem acum capabili să vă spunem care sunt trendurile în materie de decorațiuni de Crăciun pentru 2017 și 2018.

Dacă unele tendințe sunt destul de simpliste, altele sigur vă vor uimi și încânta. Dar să începem!

Tendința 1: Pantone dictează decorațiuni de Crăciun violet

Culoarea anului pe anul 2018 este violet. Cum avea Crăciunul să scape de flacăra violet a designului? Designerii deja au început să facă propuneri de tot felul de decorațiuni în nuanța anului. Astfel, Crăciunul lui 2017, dar mai ales Crăciunul 2018 va fi plin de brăduți și ghirlande violet.

Ca regulă, violetul se împrietenește foarte bine cu albul și cu argintiul, așa că un brăduț argintiu cu violet ar fi de foarte mare efect. Nuanțele de gri și de albastru merg la fel de bine cu violetul, așadar ar trebui exploatate la maximum.

Tot mergând pe urmele culorilor Pantone, Crăciunul 2017 ar putea fi Crăciunul nuanțelor de verde și al elementelor naturale. Elementele cât mai primare și neprelucrate sunt la mare căutare în 2017, așadar ar trebui exploatate la maximum. Fie că este vorba de crenguțe de brad, de ghirlande din plante ce nu se usucă sau de ornamente de masă, verdele predomină în tendințele anului 2017.

brad violet tendinte craciun 2018

decoratiuni craciun 2018 violet

Tendința 2: Decorațiuni de Crăciun hand-made

Dacă tot am pomenit naturalețea decorațiunilor, aflați că în 2017 și în 2018, decorațiunile naturale și hand-made sunt la mare căutare. Fie că este vorba de coronițe hand-made sau de globuri din nuci și conuri de brad, naturalețea este cheia unui Crăciun modern. Cât mai puține culori țipătoare, cât mai puțin plastic și cât mai multe lucruri naturale.

Este o schimbare de paradigmă și o ieșire din normal. După ce petrecem 8 ore sau mai mult în fața calculatorului, avem nevoie de o evadare. Decorațiunile hand-made sunt o ieșire din comun și o șansa de ne demonstra că nu suntem numai niște mașini de tastat.

Specialiștii în decorațiuni, dar și psihologii ne recomandă aceste decorațiuni ca pe niște soluții anti-stres care ne pot și apropia de familie și de copiii. Pe net găsiți sute de idei de decorațiuni DIY pentru Crăciun. Mai jos sunt preferatele mele:

 • Globuri din portocale, din ghinde, conuri de brad sau nuci
 • Ornamente din hârtie împăturita
 • Ornamente din turtă dulce sau din biscuiți
 • Ghirlande din conuri de brad
 • Săniuțe din bețe de înghețată
 • Globuri cu zăpadă din borcane
 • Globuri din becuri arse
 • Ornamente cusute pe etamină
 • Ornamente din citrice puse la uscat
 • Oameni de zăpadă din alune de pământ
 • Decorațiuni minimaliste de Crăciun

decoratiuni craciun 2018 si 2017

decoratiuni craciun 2018 handmade

Minimalismul pare să atace și România. Pornit de prietenii noștri nordici, trendul minimalismului în decorațiunile de Crăciun. Pastelurile sunt la baza decorațiunilor minimaliste de Crăciun. La acestea se adaugă și nuanțele de maro care pot fi date de sfoară sau de decorațiuni din lemn. Chiar și cadourile pot fi împachetate într-o simplă hârtie maro și legate cu o panglică roșie, adăugându-se în prealabil și niște decorațiuni drăguțe și naturale.

Un alt element foarte drăguț pentru un Crăciun minimalist sunt lumânările care nu ar trebui sub nici o formă neglijate. Nici ghirlandele sau coronițele DIY nu sunt de lăsat la o parte. Cheia este ca totul să fie cât mai simplu și mai drăguț!

tendinta craciun 2018 decoratiuni

Tendința 3: Puieți de brazi și tuia ca decorațiuni

Acest trend ne pare cel mai drăguț și cel mai eco. Este vorba de puieți de brad sau de tuia în ghivece. Se pot găsi mai peste tot și fac senzație de Crăciun. Previziunile pe 2018 arată că acest trend se va extinde și va lua cu asalt casele iubitorilor de Crăciun. Brăduții pot fi apoi plantați și lăsați să crească în voie. Pentru un plus de efect, brăduțul sau brăduții pot fi puși într-o cutie de lemn sau într-un coș de răchită. Apoi se decorează în voie. Și eco și extrem de drăguț. Ne mai trebuie ceva?

craciun minimalist braduti decoratiuni

decoratiune bradut craciun eco

Photo source: Pinterest