Încă de pe vremea când mulți dintre noi stăteau la piscină cu un cocktail în mână, specialiștii în domeniu căutau de zor idei pentru Crăciunul 2016-2017. Probabil cei mai mulți dintre voi, atunci când vine vorba de Crăciun, vă limitați la scoaterea și montarea decorațiunilor de Crăciun din pod sau de sub pat. Eventual, în caz de maximă necesitate (asta însemnând stricarea instalației), vă decideți să cumpărați una sau mai multe instalații de brad. Dacă pisica, neatenția, copilul, sau toate acestea au dus la spargerea sau pierderea mai multor globuri, poate te decizi să mai completezi numărul cu un set de globuri pe care le-ai văzut în market. La fel și dacă vezi ceva globuri la ofertă sau dacă dai peste un glob de Crăciun cu adevărat deosebit. Așa este?

Adevărul este că puțini sunt cei ce se informează cu privire la tendințele decorațiunilor și ornamentelor de Crăciun. Dacă vrei ca anul acesta să încerci ceva mai diferit, iată ce spun specialiștii în domeniu despre trendurile decorațiunilor de Crăciun.

Nuanțele Pantone la mare căutare și de Crăciun

Pentru cei ce nu știu deja, Pantone este autoritatea în domeniul culorilor. An de an, ei vin cu așa-numita “culoare a anului”, culoare apoi preluată de industria modei și a amenajărilor de interior. În 2016, culoarea anului Pantone a fost de fapt o combinație de Roz Quartz și Serenity, ce a făcut furori peste tot. Industria ornamentelor a preluat rapid această informație, și iată că de acest Crăciun aceasta este norma de culoare a decorațiunilor.

Tendințe în decorațiunile de Crăciun 2016-2017

Panglicile și globurile de acest roz pal se pot găsi în majoritatea magazinelor. Același lucru se aplică și în cazul nuanței “serenity” (un fel de albastru foarte deschis). Anul acesta, atât pentru decorațiuni, dar și pentru decorarea mesei de Crăciun, cele două nuanțe sunt excelente și se pot combină cu alb, gri, verde sau cu alte nuanțe pale.

Specialiștii ne încurajează să incorporam în decorațiuni și flori sau alte elemente naturale…un fel de întoarcere la teluric, sau așa ceva.

Tendințe în decorațiunile de Crăciun 2016-2017

Pentru a urma această tendință, noi am decis să facem câțiva bujori din hârtie creponată roz și albastră. Aceștia se pot folosi oricând și oriunde, iar când spunem oricând ne referim la orice anotimp și în orice combinație. Partea cea mai bună la aceste decorațiuni este că pot fi făcute împreună cu cei mici, nu ocupă foarte mult loc iar după Crăciun pot fi în continuare folosite. Unde mai pui că aceste flori aduc aminte de primăvară și fac iarna mai suportabilă pentru iubitorii de căldură și vreme bună.

Pe net găsiți o sumedenie de tutoriale DIY cu flori de hârtie (bujori, lalele, cale, margarete, etc). Sfatul meu ar fi să investești un pic mai mult în hârtie creponată floristică deoarece aceasta este mai rezistentă în timp, mai ușor de manevrat și mai aspectuoasă.

Înainte de a te porni, fă-ți o listă cu tot ce ai nevoie, iar ca să nu pierzi foarte mult timp, comandă-le online și gândește-te să incluzi și un pistol de lipit în comandă. Prețul acestuia începe de la 20 de lei și crede-mă că te va impulsiona să mai faci proiecte handmade sau diy.

Ornamente de Crăciun cu bling

Regula nr. 1 este că de Crăciun cu greu depășești limita de sclipici și acest fapt este confirmat și de specialiști. Și anul acesta nu ai cum să greșești adăugând un pic de sclipici Crăciunului tău. De la globuri și Moși Crăciuni sclipicioși, până la deja notoriile luminițe de Crăciun, și Crăciunul acesta stă sub semnul luminii și a bucuriei.

Dacă vrei să ai un Crăciun mai ecologic și să lași bradul în pădure, cel mai mult ne-a plăcut ideea de rămurele sclipicioase. Se iau ramuri de copaci, se dau cu aracet sau lipici de hârtie și se tăvălesc apoi prin sclipici (glitter pentru cei mai tineri) de diferite culori. În funcție de mărimea ramurilor, acestea pot fi puse fie pe masă ca piesă centrală, fie chiar ca un copăcel sclipicios de Crăciun. Făcând acest lucru, veți fi și ecologici și în trendul Crăciunului 2016.

Tendințe în decorațiunile de Crăciun 2016-2017

Pentru un plus de bling-bling se poate pune o instalație drăguță, iar dacă vreți...chiar și câteva globuri frumos colorate.

Dacă vrei să ai o piesă centrală bling pentru masa de Crăciun, poți adăuga și câteva lumânări roșii printre crenguțele sclipicioase. Ai grijă dacă aprinzi lumânările, să nu le lași nesupravegheate.

Crăciun Tradițional decorațiuni și ornamente tradiționale

Probabil că aici nu mai trebuie să adăugăm noi prea multe informații. Acesta este Crăciunul clasic cu miros de cozonac, sarmale și brad, mult roșu și auriu, brad cu beteală multicoloră, etc.

“Acesta este tipul de Crăciun cu care oamenii se identifică și pe care mulți nostalgici îl caută.” - spun si specialiștii englezi (nu, nu este o glumă).

În termen de decorațiuni de Crăciun tradiționale, în afară de beteala pufoasă și de mult roșu, mai adăugăm și nucile vopsite cu auriu, merele, portocalele uscate (fie felii, fie bucăți mari), conurile de brad și batoanele de scorțișoară. O adiție foarte drăguță ni se par dovlecii decorativi și rodiile. La toate acestea, se mai adaugă câteva lumânări simple și drăguțe, iar apoi sărbătoarea poate începe.

Tendințe în decorațiunile de Crăciun 2016-2017

Dacă vrei să adaugi un plus de savoare vizuală mesei de Crăciun, poți să faci o piesă centrală decorativă cu vreo două crenguțe de brad, o mână de nuci și câteva lumânări (parfumate sau nu). Dacă ți se pare prea golaș, poți adăuga și câteva globuri roșii sau sclipicioase și efectul acestor decorațiuni de Crăciun handmade va fi garantat.

Decorațiuni de Crăciun cu iz de minimalist nordic

Și anul acesta se poartă decorațiunile de sorginte nordică. Așa cum am mai spus și cu alte ocazii, stilul nordic face referire la un decor funcțional și la neîncărcarea spațiului cu lucruri inutile. Stilul acesta merge foarte mult pe simplitate și calitate. Asta înseamnă că bradul și chiar și masa de Crăciun nu vor avea extrem de multe împopoțonări inutile, iar culorile vor fi destul de plate și plăcute...asta ca să nu mai spunem că și despodobitul va dura muuult mai puțin.

Tendințe în decorațiunile de Crăciun 2016-2017

Sfatul nostru: dacă vrei să adopți the Nordic way, ia un brad în ghiveci și nu-l împopoțona prea tare. Astfel, vei avea miros de brad mult mai mult timp în casă, iar după Crăciun îl poți planta într-un parc, în fața blocului sau în alte locuri. Este o vorba din popor “in viață trebuie faci un copil, să faci o casă și să plantezi un pom”. Ei bine, adoptând Crăciunul acesta stilul nordic, poți să bifezi partea de pom, iar dacă la copii nu te putem ajuta, la casă am putea, căci WOLF Imobiliare oferă apartamente noi în Sibiu, la prețuri foarte bune. :D

Oricare ar fi stilul tău Crăciunul acesta, toată echipa WOLF Imobiliare îți urează un Crăciun Fericit și un An Nou Fericit!

Photo Source: LittleThings.com, pinterest, www.misshaberdashchristmas.com.au, liagriffith.com, www.homedit.com