În timp ce în alte țări târgurile de Crăciun sunt o normalitate, în România trendul acestor adunări destinate găsirii de cadouri abia începe să devină o realitate. Mai toate orașele încep să organizeze târguri de cadouri de Crăciun în preajma sărbătorilor. Vin fiert, turtă dulce, obiecte realizate manual și o sumedenie de bunătăți ce bucură sufletul iubitorilor de Crăciun.

Probabil cel mai faimos târg de Crăciun din România este cel din Piața Mare a Sibiului, târg care în fiecare an atrage zeci de persoane.

Din noiembrie, Sibiul ne îmbie cu încă o ediție a deja tradiționalului Târg de Crăciun. Greu de crezut că acest târg are numai 10 ani, dată fiindu-i notorietatea și multitudinea de oameni ce vin în fiecare an să vadă această minunăție de târg de Crăciun.

targ de craciun sibiu

Inițiat în anul 2007, pe când Sibiul era capitală culturală, acest târg a rămas o tradiție atât pentru sibieni, dar și pentru străinii ce vin să se bucure de evenimentele prezentate în timpul sărbătorilor de iarnă, precum și de toate cadourile de Crăciun vândute de expozanți.

Cu un total de 80 de căsuțe, acesta este cel mai mare târg de acest tip din Sibiu și include căsuțe cu preparate tradiționale, creații hand-made, un trenuleț turistic, carusele, dar și o serie de ateliere cu Moș Crăciun.

Este un eveniment unic în România, ce an de an atrage sute de oameni din România și din afară, dând Sibiului acel aer bavarez ce tare bine îi mai șade. Târgul a început pe 18 noiembrie și se va încheia pe 3 ianuarie, așadar, încă mai ai timp să ajungi la Sibiu să vizitezi acest târg unic de Crăciun.

"Am mai fost la târguri de Crăciun și prin alte țări, dar parcă tot la Sibiu este mai bine. Are ceva mai cald decât în alte locuri." – ne spunea doamna Monica, pe care am găsit-o gustând din bunătățile de la o căsuță.

Pentru cei mai puțin norocoși ce nu pot ajunge în Sibiu, Primăria Municipiului Sibiu a amplasat câteva camere de luat vederi care vă permit să vedeți în timp real atmosfera târgului. Camerele se dovedesc foarte utile și daca vrei sa vezi daca s-au aprins luminile sau dacă este prea aglomerat.

Credem cu tărie că acesta este încă un motiv pentru care merită să locuiești în Sibiu...vibrația locului în preajma sărbătorilor este unică în România și îți dă un fel de liniște sufletească așa cum nu am mai simțit nicăieri.

Dacă ești din ce în ce mai convins că Sibiul este orașul pentru tine, fă primul pas și programează o vizionare de apartament. Multe apartamente în Sibiu sunt vândute la prețuri mult sub media altor mari orașe, așadar 2017 ar putea deveni anul în care te poți muta în Sibiu.
WOLF Imobiliare oferă apartamente noi în Sibiu, situate la numai 15 minute cu mașina de Târgul de Crăciun. Contactează-ne pentru a programa o vizionare!

Photo credit: targuldecraciun.ro