Suburbia începe să ia cu asalt România. Tot mai multe persoane se depărtează de zona centrală a marilor orașe, alegând o viață liniștită în suburbii. În Statele Unite, de exemplu, suburbiile sunt de zeci de ani preferate de clasa de mijloc ca un loc prielnic în care să-ți poți crește copii și trăi la orice vârstă. Această idee începe ușor, dar sigur, să se instaleze și în cazul românilor, care sătui de aglomerație și de statul la bloc, decid să opteze pentru un trăi liniștit la casă, într-o zonă apropiată marilor orașe.

Jumătate din case dezvoltate în suburbii

Începând din anul 2013 și până în prezent, românii s-au orientat tot mai mult spre aceste așa-zise suburbii românești. La nivelul anului 2016, mai mult de jumătate din dezvoltările imobiliare din marile orașe ale României, au avut ca punct central zone limitrofe. Principalul motiv este reprezentat de prețurile ușor mai reduse, dar și de calmul acestor zone. Mulți preferă să petreacă 15 minute în plus în trafic, dar să stea în aceste zone.

Suburbia: noua locație preferată a românilor

Siguranța suburbiilor atrage cumpărători

În unele țări, suburbiile sunt reprezentate de zone mai sărace în care se stabilește populația cu venituri sub medie. În State pe de altă parte, mitul suburbiei este cel al familiilor claselor de mijloc, cu o căsuță, o mașină, grătare în curte, șamd. Suburbia românească merge mai mult pe modelul american, aceste zone fiind areale de dezvoltare pentru tineri din diferite domenii de activitate, cu salarii ușor peste medie.

La nivelul Sibiului, Șelimbăr și Cisnădie sunt zone în continuă dezvoltare care atrag din ce în ce mai mulți dezvoltatori imobiliari, dar și persoane interesate de a cumpără o casă sau un apartament departe de centrul orașului.

Din câte s-ar părea, tendința aceasta se va accentua și tot mai multe astfel de zone vor apărea pentru a satisface continua cerere.

Voi ce părere aveți? V-ați muta în suburbii? De ce? Scrieți-ne în secțiunea de comentarii de mai jos!