Cum trăiește și cum decorează românul casa?

Ne înconjurăm de lucruri utile. Cumpărăm după adâncimea buzunarului fiecăruia și știm că fericirea nu stă în lucruri. Locuim în apartamente mici, ne mutăm în case mari. Poate prea mari. Și acumulăm lucruri de-a lungul timpului pe care le depozităm. De aceea avem dulapuri ticsite, balcoane pline de cutii care nu se mai închid, norocoșii au garaj în care țin lucruri de care chiar nu au nevoie...deocamdată!
Pereții îi zugrăvim în culori calde, pale - cremuri și maronuri cu care nu poți da greș.
Avem un covor primit sau poate cumparat, cu fir mediu sau scurt, frumos și care se asortează în culori cu restul camerei. Dar ca stil?

Care este stilul nostru, al românilor în amenajarea casei? Ce ne definește pe noi?

In copilărie aveam câteva repere: peștele de pe televizor, macrameul, vitrina cu porțelanuri, mobila sculptată sau din lemn masiv, mobila de tineret și covorul din Cisnădie de tip românesco-turc.

Oare e adevarat că modul în care arată casa, cum alegem să o amenajam, ne definiește ca persoană?

Da, noi așa credem. Și mai credem că românii vor să investească în casă, dar nu pentru toți este o prioritate și designul. Poate costă prea mult, poate nu avem idei, poate nu stim de unde să cumpărăm.

Designul românesc e unul functional și fără stil?

Ipoteza de la care pornim este că în Romania funcționalitatea primează în locul stilului în cele mai multe cazuri. Stilul nici nu e luat in calcul în decorare. Lipsește culoarea, lipsește un concept, iar revistele care ar putea inspira vin cu soluții scumpe sau nepractice pentru blocurile noastre de prefabricate.
De aceea e nevoie de acei oameni curajoși, frumoși, care au reusit să creeze armonie și să-și amenajeze apartamentul într-un stil propriu, să ne dea repere. Să ne arate stilul nou românesc.

Idei D design își propune să ajute la identificarea și revigorarea designului de apartament în România.

De aceea, dacă te gândești să îți redecorezi un colț din apartament sau întreg apartamentul și ai nevoie de sfaturi, ne poti scrie și noi te vom ajuta să iei o decizie.
De aceea te invităm și pe tine, cel care nu are nevoie de sfaturi, să ne trimiți poze cu apartamentul tău sau cu obiecte dragi din casă pentru a da un exemplu. Noi le vom publica și vom arăta cititorilor acestui blog ideile D design românesc.

Scrie-ne și împreună haide să definim noul stil al designului Românesc!