Tot mai multe persoane decid să își achiziționeze o locuință în Sibiu. Case și apartamente deopotrivă sunt achiziționate de oameni care încântați de facilitățile și caracteristicile Sibiului decid să facă din acest oraș un “acasă”. Pentru mulți a fost de ajuns o vizită ca să se lase convinși de frumusețea Sibiului, în timp ce pentru alții a fost nevoie de mai multe vizite sau de o reîntoarcere la origini.

Pe lângă frumusețea orașului, siguranța este un punct extrem de important de bifat pe lista oricărui cumpărător de casă în Sibiu.

Factori decizionali de urmărit în procesul de cumpărare a unei case

Deciziile imobiliare se fac în funcție de factori privind siguranța, infrastructura și evoluția pieței muncii pe respectiva zonă. Totuși, factorul primordial în orice decizie imobiliară pare să rămână siguranța și liniștea cartierului, la care se adaugă abia mai apoi prețul și apropierea de principalele puncte de interes.

Partea de siguranță ar putea explica numărul crescut de investiții imobiliare făcute la nivelul orașului Sibiu în ultimii trei sau patru ani. La acest aspect se adaugă și prețurile cu mult mai scăzute decât media europeană. Prețurile sunt adesea cu mult sub prețul altor orașe din România precum Cluj sau București.

Sibiul - unul dintre cele mai “liniștite” și sigure orașe din România

Când spunem “liniștit”, ne referim îndeosebi la cât de în siguranță se simt locuitorii respectivului oraș. Conform unui studiu inițiat de Storia.ro, Sibiul este al doilea cel mai sigur, dar și al doilea cel mai liniștit oraș, la o distanță foarte mică de Brașov. În schimb, Valea Aurie este considerat cartierul cel mai sigur din țară, urmat de Reșița, Trei Stejari, Zonă Vest, Sub Arini și Lupeni.

Sibiul face parte din cea mai liniștită zonă geografică din România (Transilvania), la polul opus aflându-se Ilfov și București.

sibiul unul dintre cele mai sigure orase

Liniștea se dorește după 40 de ani

În materie de migrație a forței locative, observăm o tendință de migrare spre zone mai “gălăgioase” până în vârstă de 40 de ani. După aceea, tendința este de orientare spre o zonă mai liniștită și cu mai puține potențiale pericole…o zonă sau un oraș în care să poți întemeia o familie, dar să poți și trăi la bătrânețe.

“Sociologii indică nevoia de siguranță și liniște după vârstă de 40 de ani. La această vârstă cei mai mulți oameni au o familie și o direcție în carieră, ceea ce dictează o nevoie de calm, siguranță și liniște. La această vârstă ieșirile și distracțiile încep să pălească în importanță și alte valori le iau locul”- Georgina, psiholog.

Acest clasament poate numai să ne bucure și vine ca o re-confirmare a deciziei WOLF Imobiliare de a face dezvoltări imobiliare în Sibiu, unul dintre cele mai frumoase orașe din România. Cât de în siguranță vă simțiți în Sibiu? Sunteți de acord cu rezultatele studiului Storia? Nu ezitați să ne împărtășiți opiniile voastre în secțiunea de comentarii de mai jos.