În contextul relansării economice, mai multe orașe și județe au beneficiat de o creștere a numărului de imobile dezvoltate, sau mai pe înțelesul tuturor, a crescut numărul de blocuri de apartamente si de case noi la nivelul României. Faptul că cererea influențează oferta nu este un lucru nou sau neștiut. Acum, acest model din teoria economică, se reflectă perfect în numărul de apartamente construite în anul 2015, precum și în numărul de apartamente construite în primele trimestre ale anului 2016.

Conform Institutului Național de Statistică, în 2015 s-au construit cu aproximativ 2000 mai multe locuințe ca în 2014. Poate că această cifră nu pare foarte mare, dar în contextul imobiliar românesc și al dezvoltărilor imobiliare, este aproximativ egal cu jumătate din totalul de locuințe construite la nivelul municipiului București sau cât întregul fond de dezvoltare al altor județe.

În topul orașelor ce au început strategii de construire a unor imobile noi, se află și Sibiul, județ situat pe un fruntaș loc 6, după orașe precum București, Iași, Cluj sau Constanța. Dacă privim mărimea orașului și raportăm numărul de locuințe noi la numărul de locuitori, această poziție a Sibiului este una mai mult decât satisfăcătoare și onorabilă. In general, tinerii sunt cei mai interesați de un bloc nou, datorita avantajelor oferite si a ideii de nou. Pentru unii, un bloc nou, eventual cu apartamente oferite la gri, reprezintă o oportunitate de a-și exprima simțul creator și de a-și transpune stilul personal in designul interior al apartamentului.

Încet, dar sigur, înlocuim blocurile vechi

Nu demult, am văzut numărul covârșitor de locuințe vechi (peste 90% din total), așa cum este raportat în documentul atașat noii Strategii Naționale a Locuirii ce a fost destul de disputată de guvern. După această trezire la realitate, faptul că dezvoltarea imobiliară începe să prindă aripi și în România, poate numai să ne bucure și să ne dea o rază de speranța, cel puțin în zona urbană.

Înlocuirea fondului locativ este o parte importantă a noii Strategii Naționale a Locuirii inițiată de Guvern. Pentru a folosi termeni destul de simpli, cu cât mai multe locuințe noi sunt construite, cu atât mai multe persoane vor alege mai degrabă un apartament nou sau o casă nouă, în locul unui apartament construit după ‘77.

Sibiul în fruntea dezvoltărilor imobiliare

In Sibiu, un exemplu de astfel de construcție nouă este și proiectul South Residence care își propune o varietate de apartamente noi pe Calea Cisnădiei, la ieșirea spre Cisnădie a orașului Sibiu.

Ansamblul este în construcție si are termene de predare fie în 2016, fie în imediata apropiere a acestui an. Dacă vă interesează un apartament nou în Sibiu, WOLF Imobiliare vă stă la dispoziție cu o varietate de garsoniere, apartamente 2 și 3 camere la prețuri imbatabile. Apartamentele sunt intabulate și valabile și prin Prima Casă.

Vezi oferta completă!