De fapt, nu este vorba de un secret, ci de un cumul de secrete, unele mai puțin știute ca celelalte. Faptul că stăm în apartamente destul de mici și că de cele mai multe ori dormitorul are de suferit în materie de dimensiune în defavoarea sufrageriei, totuși nu este un secret, ci mai degrabă adevărul oricărui apartament. Majoritatea dormitoarelor au undeva la maximum 10m2, așadar reprezintă adevărate provocări atât pentru designeri cât și pentru proprietari, atunci când trebuie amenajate. Din nou, un apartament la gri este soluția cea mai bună atunci când vrei să-ți amenajezi tu camerele, deoarece nu trebuie să schimbi, ci doar să adaugi.

Dormitorul meu din copilărie avea 5m2 și stăteam cu sora mea în cameră. Chiar dacă aveam paturi suprapuse, tot era un spațiu destul de mic pentru două persoane. Așadar, a trebui să învățăm de mici cum să ne descurcăm cu un spațiu mic.

Dacă ai un dormitor micuț, nu trebuie disperat. Soluții există și chiar la îndemână oricui, iar unele sunt atât de simple, încât chiar vă va uimi că nu v-ați gândit voi la ele.

Mai puțin înseamnă mai mult pentru dormitorul tău

Înlătura orice nu este necesar pentru dormitorul tău. Vorbind cu diverși clienți și prieteni, vedem săptămânal măcar o persoană care și-a transformat dormitorul într-un spațiu de depozitare a lucrurilor pe care nu le-ar arată oaspeților. Regulă de aur: dacă invitații nu trebuie să le vadă, tu de ce trebuie să le ai în vedere de la prima clipire?

Aruncă, găsește alt loc de depozitat, îmbracă, schimbă și înlătură depozitele de praf. O să doară la început, dar pe termen lung va fi mai bine. Ține minte: dormitorul nu este depozit!

wolf imobiliare secretul de a face un dormitor mic să pară mare

Curățenia este vitală pentru orice încăpere mică

Cutiile și orice mobilă adunătoare de praf și ocupatoare de spațiu trebuie înlăturată. Mai întâi de toate pentru că-ți afectează sănătatea, și mai apoi pentru că-ți încarcă inutil dormitorul. Intr-o cameră mică mizeria și dezordinea îngreunează atmosfera și o face să pară chiar mai mică.

De-a lungul timpului am avut persoane care au crezut că am dărâmat ziduri, numai pentru că am făcut un pic de curățenie.

Cum realizezi că ai prea multă mobilă în dormitor

Ridica-te de pe pat, mergi până în pragul ușii dormitorului și uită-te la cameră. Dacă nu vezi niciodată plinta sau parchetul, atunci asta înseamnă că ai mult prea multă mobilă și că trebuie să faci o schimbare. Vrei ca atunci când intri în cameră să poți vedea măcar o porțiune goală de perete și de plintă pentru a crea iluzia de spațiu, de loc gol și de spațiu.

Alege mobilă cât mai dreaptă pentru dormitor

Curbele nu sunt bune pentru spații mici, pentru că la nivel subconștient, creează senzația de spațiu mai mic. Pentru o cameră mică, mobila liniară, minimalistă chiar, este cea mai bună. Cu cât mai puține înflorituri și decorațiuni, cu atât mai bine. Spune nu lemnului masiv de culoare închisă și da mobilei în culori deschise care nu-ți îngreunează camera. O altă idee ar fi să optezi pentru o mobilă ce se montează parțial pe perete. De exemplu, o noptieră suspendată nu este deloc o idee rea. Dacă nu o găsești în magazinele specializate, îți poți face propria noptieră dintr-o etajeră sau un simplu raft. Dat fiind că ți se va vedea podeaua, vei avea impresia de spațiu și de loc.

wolf imobiliare secretul de a face un dormitor mic să pară mare

wolf imobiliare secretul de a face un dormitor mic să pară mare

Alege un pat pe măsura ta

Multe persoane optează pentru un pat matrimonial, dar dacă dormi singur, un pat matrimonial nu prea își are rostul. Tot în cazul patului, o tăblie exagerat de mare și de ornată va crea senzația de spațiu ocupat și așadar de lipsă de spațiu. Nu spunem nu la o tăblie, doar nu exagerați cu ea.

Culori pastelate și cât mai deschise

Dormitorul este cel care ne imprima starea pe care o vom avea mai toată ziua. Un dormitor mic NU trebuie vopsit în culori închise. Acestea vor da senzația de peșteră și vor îngreuna atât camera, cât și somnul. Dacă este musai să fie o anumită culoare închisă, măcar ar trebui să ne limităm la un singur perete. Din nou, ce-i prea mult strică. Nu spunem să avem acum pereții albi ca de spital, ci să optam spre culori cât mai deschise și mai pastelate care vor deschide câmpul vizual.

Creează un centru de interes

Fie că vorbim de un tablou sau de o oglindă, un dormitor mic are nevoie de o piesă pe care să se focalizeze atenția atunci când intrăm în cameră. Aici depinde foarte mult de preferința personală. Fie că este vorba de câteva fotografii foarte interesante, de o operă de artă de mult găsită în vreun pod sau de un tablou extrem de colorat, aici chiar nu putem să spunem exact ce și cum. Aici depinde de preferințele tale.

De exemplu, o idee ce ne-a plăcut foarte mult este acest aranjament făcut folosind cuie și ață colorată, decor ce merge foarte bine în cameră unui adolescent, de exemplu și care se poate face extrem de usor.

wolf imobiliare secretul de a face un dormitor mic să pară mare

Dacă ideile noastre te-au inspirat în vreun fel, nu ezita să ne trimiți o poză. De asemenea, răspundem și la orice întrebare legată de design, așadar nu ezită să ne trimiți orice întrebare ai avea.

Photo Source: pinterest.com, forestgreenhomes.com, homesthetics.net, laredoute.co.uk