O cameră mică și înghesuită pe care o împarți cu vreo doi alți colegi, pereți albi și goi, miros de cartofi prăjiți pe holuri, o fată în halat care merge să se spele, o ușă pe care scrie mare „Nu intrați” și vreun coleg mai nefericit care așteaptă pe la vreo ușă. You’re în ză cămin now! Mai că ți-ar veni să te întorci acasă, când deodată vine vreo colegă mai prietenoasă ori vreun coleg mai arătos care te invită la o petrecere și totul pare deodată să prindă culoare.

Pe oricine ați întreba orice despre un cămin de studenți sigur veți auzi cam același lucru, cam aceeași poveste. Dacă aceasta ar cam fi descrierea primei zile de cămin, nu este nici un motiv că această situație să persiste…mai ales partea cu pereții albi și neprimitori. Nu te gțndi că dacă nu stai intr-un cămin asta nu ți se va întâmpla. Am întâlnit persoane care și-au cumpărat apartament și au trecut prin aceleași stări deoarece cheltuiseră bugetul de amenajare a camerelor pe materiale de construcție. Deci stați liniștiți că tuturor ne vine rându.

Totuși. nu trebuie să disperați. Cu numai câțiva lei, iți poți face micul colțișor din camera apartamentului sau din camera de cămin, o adevărată oază de culoare și de liniște. Iată și 4 sfaturi și idei ieftine de amenajare:

Pozele – leacul căminitei

Pozele cu cei dragi sunt pastile sigure ce vindeca orice perete alb de cămin. Cu o sfoară, câteva cârlige și pozele tale preferate, iți poți transforma peretele într-un adevărat album foto. Pentru un plus de originalitate caută niște bandă colorata și lipește-ti pozele sau diverse decupaje din reviste pe perete. Fă formele să fie cât mai drăguțe și mai atractive. Poți folosi chiar și washi, o bandă textilă din hârtie de orez cu diferite modele. Pe artdeco-craft o găsiți în diferite forme și modele, unde să mai pui că și preturile sunt destul de ok.

decorare interior ieftin student sau adolescent wolf imobiliare

decorare interior ieftin student sau adolescent wolf imobiliare

Noptiera pentru cărți și paharul de…apă

Nu mai ai noptiera chiar lângă pat și parcă nu ți-ai pune lucrurile pe jos, dar nici nu are rost să dai bani pe noptiere. Te înțelegem atât de bine, nu-i așa? Tocmai de aceea venim și cu rezolvarea la problema ta…CĂRĂMIZI. Cu 3 cărămizi de BCA iți poți face o noptiera de nota 10. O veioză drăguță că cea de mai jos poate fi găsita la Ikea pentru mai puțin de 15 lei…și gata noptiera ta de vis.

decorare interior ieftin student sau adolescent wolf imobiliare

decorare interior ieftin student sau adolescent wolf imobiliare

Unde îmi pun pixurile și restu?

Cam totul în cămin se rezumă la borcane, așa că de ce nu ti-ai pune pixurile și bijuteriile în borcane? Merg foarte bine și pentruflori, potpourri, bijuterii sau orice fel de accesoriu.

decorare interior ieftin student sau adolescent wolf imobiliare

Am cărți dar nu am rafturi…

Decât să investești o avere în biblioteci, de ce să nu reciclezi. Câteva lădițe de la piață sau de la cel mai apropiat supermarket, un ciocan împrumutat de la domnul administrator, vreo doua cuie, o șipcă și problema este rezolvată. Mai rămâne să o decorezi în culorile tale și să-ti pui cărțile. Dacă ai raftul dar nu ai separatoarele, cărămida revine în atenția noastră. Cu un pic de vopsea și câteva elemente simpatice, iți poți transforma raftul de cărți într-o comoară națională. Acesta este un articol dedicat cu precădere studenților, dar nu exista nici un motiv pentru care să nu fie folositor unor tineri ce s-au decis să se mute sau să își decorează casa.

decorare interior ieftin student sau adolescent wolf imobiliare

decorare interior ieftin student sau adolescent wolf imobiliare

Cum mai arată o cameră de cămin?

Adevăru-i că nu am mai fost de multișor într-o cameră de cămin. Cum mai arată una? Sunt mai mici, mai mari, mai curate, mai murdare? Cu ce le mai decorați? Arătați-ne poze! Noi le primim cu mare drag.