Vești bune pentru toți cei ce sunt în căutarea unei locuințe. Guvernul a suplimentat fondul pentru Prima Casă cu un total de 500 de milioane de lei. De asemenea, așa cum se anunță într-un comunicat de presă oficial, prioritate la aceste fonduri vor avea persoanele ce și-au depus deja dosarul pentru Prima Casă.

În aceste condiții, putem numai să-i încurajăm pe cei doritori de casă nouă, să-și depună dosarul încă de pe acum. Chiar dacă nu vor prinde această plafonul înscris la această majorare, cel mai probabil, la noua discuție asupra fondului pentru Prima Casă, prioritatea o vor reprezenta dosarele în curs de rezolvare.

Această majorare vine după o altă foarte așteptată creștere ce a avut loc în luna mai a anului 2016.

De ce se îngrămădește lumea la Prima Casă?

În genere, pentru că este calea cea mai ușoară și cea mai convenabilă de a obține banii necesari pentru achiziția unui apartament ori a unei case. La un avans de numai 5% (față de 15% sau chiar 30%) practicat de majoritatea băncilor, acest credit imobiliar este o adevărată oportunitate de a lua o locuința, mai ales pentru o familie tânără.

Programul Prima Casă a apărut în vreme de criză financiară ca un stimulent al relansării economice și s-a demonstrat un succes fără precedent. Creatorii s-au bazat îndeosebi pe cultura imobiliară din România, puternic influențată de sentimentul de proprietate. Spre deosebire de alte țări din Europa, România deține un loc fruntaș la numărul de locuințe în proprietate personală, spre deosebire de alte țări în care chiria este “la putere”.

Ce înseamnă această suplimentare?

Suma de 500 milioane de lei înseamnă de fapt un total de aproximativ 3000 de cereri, total obținut prin raportarea la media creditelor obținute în anul 2016 și nu la plafonul maxim de creditare al programului Prima Casă.

Din nou, cererile deja înregistrate sau în curs de soluționare vor avea prioritate în fața noilor cereri depuse, lucru valabil și pentru o eventuală viitoare majorare a plafonului.

Concluzie și sfat

Dacă sunteți în căutarea unei locuințe, cel mai sigur ar fi să găsiți fie un dezvoltator imobiliar, precum WOLF Imobiliare, de exemplu, fie o persoană care să fie dispusă să aștepte un pic până la încasarea banilor pe apartament.
Mereu aveți grijă ca apartamentele să fie intabulate, și să fie construite respectând normele în vigoare. Încearcă să depui actele pentru Prima Casă cât mai repede posibil. Nu se știe niciodată când va veni următoarea majorare sau suplimentarea plafonului, și cel mai bine ar fi să te prindă pregătit și cu cererea depusă.

Dacă ești din Sibiu, contactează WOLF Imobiliare și vezi ce apartamente au mai rămas. Dezvoltatorul WOLF Imobiliare oferă garsoniere, apartamente 2 și 3 camere la prețuri mici pe Calea Cisnădiei. Programează o vizionare, discută cu responsabilii WOLF și pregătește-ți dosarul Prima Casă încă de pe acum!