Primele raze de soare încep să te mângâie, începi să te dezmorțești și să te gândești la cum vei petrece din ce în ce mai mult timp în afara casei și la cafeaua băută ori în curte, ori pe balcon, înconjurat de flori și plante care mai de care mai colorate. Dacă iți iei câteva minute din programul și așa mult prea aglomerat vei vedea că plantele te vor răsplăti înzecit, și asta se poate observa mai ales primăvara. Zambile, lalele și ghiocei, flori care mai de care mai colorate și mai pline de suflet revin la viață și parcă ne dau din energia și vitalitatea lor.

Fie că stați la apartament, sau la casă, plantele voastre au nevoie de toată atenția și grija dumneavoastră în această perioadă, așadar alocați-va câteva clipe pentru ele și sigur nu veți regreta.

Flori de apartament – gradina din balcon

Primăvara, majoritatea plantelor se cer transplantate în ghivece mai mari. De obicei, în timpul iernii plantele se dezvoltă mai mult în partea rădăcinilor pentru a conserva energia și a se pregăti de revenirea la viață. Astfel, la venirea primăverii te vei trezi cu flori ale căror rădăcini ies din ghiveci sau care au rămas fără pământ. Unele plante vor avea nevoie numai de un pic de pământ adăugat în ghiveci, altele se vor cere replantate cu totul, aerisite și îngrijite un pic mai mult.

Cine a spus că dacă nu stai la casă nu poți avea propria grădiniță de primăvara? Deși acum este cam târzior și cel mai bine se face operațiunea asta fie în toamnă, fie prin februarie, ați putea cumpăra câțiva bulbi și să vă creați propria grădiniță în balcon. Luați un ghiveci foarte mare sau creați-vă propriul ghiveci dintr-o găleata sau o oală veche, apoi puneți pământ și câțiva bulbi ca în imaginea de mai jos:

aranjare bulbi primavara ghiveci wolf imobiliare

Fie că vorbim de lalele, narcise sau brândușe, lăsați-va imaginația să zburde un pic. Muscari armeniacum este noua noastră descoperire. Această planta movulie este cu adevărat deosebită și va da oricărui aranjament un aspect proaspăt și extrem de rafinat. Dacă nu v-ați grăbit să plantați bulbii în toamnă, nu disperați. Exista distribuitori și magazine de specialitate care oferă aceste plante deja înfrunzite, fapt ce v-ar scuti de așteptare, iar ca un bonus, vă vor rămâne și bulbii care vor scoate plante superbe în anul următor.

Fie că vorbim de lalele, narcise sau brândușe, lăsați-va imaginația să zburde un pic. Muscari armeniacum este noua noastră descoperire.

Sfat: dacă vreți să aveți aceste plante înflorite primăvara, cel mai bine ar fi să le plantați de toamna (octombrie-noiembrie), să le așezați într-un colț mai ferit al balconului, să le păziți de frig pe timpul iernii și mai mult ca sigur că următoarea primăvară vă va întâmpina cu aceste bucurii colorate.

Tot acum, vă puteți planifica chiar și gradina de toamnă sau de vară. Persoanele care cultivă diverse plante aromatice sau chiar legume sunt din ce în ce mai răspândite. Cu o glastră măricică de pământ, vă puteți crea propria grădină de condimente, la care puteți adăuga chiar și fasole agățătoare, roșii, ardei iuți și multe altele. In mare, orice este posibil cu un pic de imaginație.

aranjare flori primavara ghiveci wolf imobiliare

aranjare flori primavara ghiveci wolf imobiliare

 

Flori pentru grădina din fața casei

Vorbim de o gradină mai mare și deja regulile jocului se schimba, dar nu și florile de primăvară. Imaginea primăverii, florile precum laleaua, zambila sau ghiocelul rămân preferatele grădinilor de primăvara. Plus că aceste flori de gradină fac buchete superbe care sunt numai bune de dat în dar în Martie sau în oricare alt lună.

Leguminoase, flori, absolut orice poate fi plantat în gradina voastră. Singura condiție pe care am pune-o ar fi să încercați să le faceți să arate cât mai bine cu putință.

Pentru a pregăti grădina de primăvara, mai întâi de toate va trebui să înlăturați stratul protector pe care l-ați aplicat pe pământ înainte de sosirea iernii. Fie că vorbim de fân sau de un amestec special, acesta trebuie înlocuit cu un pic de turbă proaspăta care va reprezenta hrana pământului în care vă veți planta florile. Mai apoi, puteți reaplica un strat protector pe care îl veți găsi cam la toate magazinele mari care oferă produse de home depo.

După aceea, posibilitățile sunt nețărmurite. Leguminoase, flori, absolut orice poate fi plantat în gradina voastră. Singura condiție pe care am pune-o ar fi să încercați să le faceți să arate cât mai bine cu putință.

aranjare flori primavara ghiveci wolf imobiliare

aranjare flori primavara gradina wolf imobiliare

Photo source: www.deborahsilver.com, reluctantentertainer.com, www.flowerbulbcrazy.com, www.calgaryherald.com