Vești bune ca de sfârșit de an vin din partea Ministerului Finanțelor. Există șansa ca plafonul programului “Prima Casa” pentru anul 2016 să mai fie majorat încă o dată cu încă 250 milioane de lei. Momentan majorarea este numai o propunere, dar dacă această propunere va intra în vigoare, vă vom anunța imediat.

Aceasta ar fi a treia majorare făcută în anul 2016, asta după de plafonul a mai fost majorat anterior de două ori cu peste 500 milioane de lei. Plafonul total pentru anul 2016 este momentan de 2.69 miliarde de lei, sumă ce se demonstrează insuficientă pentru a acoperi numărul continuu de cereri.

Potrivit unui comunicat de presă venit din partea MFP (Ministerul Finanțelor Publice) “se propune suplimentarea plafonului alocat pe anul 2016 pentru programul guvernamental 'Prima casă', cu 250 de milioane de lei, ca urmare a solicitărilor transmise de băncile înregistrate în Program”.

De la începutul programului ce a avut loc în anul 2009 și până în prezent, au fost acordate un total de 198.365 garanții cu valoare totală de aproximativ 17 miliarde de lei, făcând acest program un succes.

Numai în 2016 au fost acordate 27.329 garanții, garanții care au acoperit în integralitate plafonul prevăzut pentru această perioadă. Ca și în cazul celorlalte majorări de plafon, și în cazul acesteia, cei care și-au înscris deja dosarul vor avea prioritate, așadar aceasta majorare ar putea fi o adevărata minune de sărbători.

În cazul în care vă gândiți la un apartament în Sibiu, WOLF Imobiliare vă pune la dispoziție apartamente noi în Sibiu, valabile și prin Prima Casă. După cum probabil stiți deja blocurile noi vor avea chiar și în 2017, un procent mai mare de garantare, așadar un apartament nou ar fi cea mai bună și sigură soluție. Consultanții noștri vă vor ajuta să vă întocmiți dosarul pentru Prima Casă, astfel încât să puteți accesa această nouă suplimentare cât mai repede posibil.

Pentru vizionări și mai multe detalii ne găsiți fie la nr de telefon: 0745327891 fie completând formularul nostru de contact.