Programul Prima Casă este de departe cel mai popular program guvernamental gestionat de Fondul de Garantare. De la începutul lui 2015, au fost acordate peste 6.800 credite, iar de la lansare se estimează un număr de aproximativ 139.000 garanții încheiate.

Un real succes printre tineri și nu numai, Prima Casă pare promisiunea atingerii visului de a avea propria casă. Ca un adevărat copil al statului român, programul a tot crescut și crescut pentru a ajunge la nivelul la care este acum. Pentru a afla mai multe despre acest program, citește și Totul despre Prima Casă.

prima casa 2016 cumparare apartament wolf imobiliare

Ultimele modificări din mai si septembrie 2015 par să facă acest program chiar mai atractiv decât până acum și speră să faciliteze accesul tuturor la un credit avantajos.

Noi vă prezentăm ce modificări au mai apărut în legislația pentru Prima Casă de la această ultimă ratificare a programului.

1. Persoanele care până la momentul solicitării creditului și-au achiziționat o locuință mai mică de 50 m2, își pot achiziționa o alta mai mare, tot prin acest program.

Până în 2015, legea prevedea ca orice persoană care avea o locuință mai mică de 50m2 dobândită printr-un alt mijloc decât prin Prima Casă, puteau să depună actele pentru dobândirea creditului. Modificările de pe 2015 dau dreptul chiar și persoanelor care au dobândit imobilul prin Prima Casa, să mai depună odată actele, de data aceasta pentru o locuință mai mare.

prima casa 2016 cumparare apartament wolf imobiliare

Valoarea noii locuințe achiziționate/construite trebuie să fie mai mare decât valoarea primei locuințe, la momentul acordării creditului pentru locuința achiziționată sau construită inițial în cadrul programului. Condițiile diferă de la o bancă la alta, totuși, locuința obținută inițial prin Prima Casă trebuie vândută cel târziu până la data încheierii contractului de vânzare-cumpărare, iar creditul acordat inițial să fie plătit sau refinanțat.

2. Posibilitatea de a înscrie în contractul de garantare și de credit a soțului sau soției era posibilă și înainte de mai 2015, dar numai dacă la momentul cumpărării, cei doi erau căsătoriți.

Modificarea afectează cuplurile în cazul cărora actul de căsătorie a intervenit după achiziționarea locuinței prin program.

3. Un alt punct ce afectează cuplurile este posibilitatea separării bunurilor prin convenție matrimonială.

4. Posibilitatea de a închiria o parte sau întregul imobil achiziționat prin Programul Prima Casă, sau de a stabili un sediu social în acest imobil.

Acestea erau interzise înainte, dar acum sunt posibile.

5. Vesti bune și pentru persoanele fizice care au achiziționat o locuință prin program, dar din diverse motive au pierdut-o și acum doresc să o recâștige.

Intr-un astfel de caz, beneficiarii programului pot solicita o singură dată finanțatorilor repunerea în drepturile și obligațiile aferente contractului de credit și de garantare, cu respectarea condițiilor programului și cu menținerea condițiilor în care a fost acordată garanția.

6. O altă prevedere vizează înstrăinarea locuinței.

După expirarea perioadei de 5 ani în care locuința nu trebuie înstrăinată, prin achitarea integrală a acesteia, persoanele în cauză pot face înstrăinarea imobilului fără nici o problemă. Mai este un caz foarte fericit, în care cumpărătorul reușește achitarea integrala a imobilului în mai puțin de 5 ani, interdicția de grevare se poate ridica prin acordul părților.

Pentru cei din Sibiu, sau ce care vor să se mute în Sibiu, Wolf Imobiliare vă pune la dispoziție o serie de apartamente de 2 și de 3 camere, de vânzare la gri, valabile și prin Prima Casă.

De asemenea, vă stăm la dispoziție pentru orice fel de întrebări referitoare la programul Prima Casă, așa că nu ezitați să ne trimiteți întrebările voastre!