De vreo trei ani observăm pe piața imobiliară din Sibiu o creștere constanța a prețului chiriilor. Dacă anul trecut media prețului garsonierelor se înregistra în jurul valorii de 190 de euro, în acest an, ajungem la aproximativ 215 euro însemnând o creștere de aproximativ 11%. Aceeași tendință ascendentă o observăm și în ceea ce privesc apartamentele 2 camere, care au crescut de la o medie de 230 euro la aproximativ 260 euro.

Mulți pun creșterea pe seama creșterii cererii.

Astfel, foarte mulți proprietari preferă să închirieze apartamentul sau casa în regim hotelier pentru a câștiga cât mai mult. Alții, în schimb preferă un venit sigur și lunar, astfel încât decid să meargă pe varianta de a închiria imobilele pe o perioadă mai lungă, dar pe bani mai puțini.

Prețul chiriilor în Sibiu,  încă un an de creștere

“Închirierea pe perioadă îndelungată este mai ușor de gestionat și de întreținut. Închirierea în regim hotelier este un loc de muncă în sine...mereu trebuie să faci curaț, să cumperi prosoape și produse de igienă, să repari ce se mai strică, iar de cele mai multe ori te simți de parcă ai avea un loc de muncă 24/7. Se fac bani, dar personal prefer ceva mai puțini bani, dar mai multă liniște.” ne spunea Aurel, unul din zecile de Sibieni ce au decis să investească în imobiliare.

Previziuni de creștere și în următorii ani

Specialiștii ne spun că această creștere a prețurilor chiriilor va continua și în următorii ani. De asemenea, și prețul apartamentelor și caselor va avea o creștere în următoarea perioadă.

“La nivelul întregii uniuni se vede o tendință de creștere a prețurilor locuințelor. Cu câteva excepții, în marea parte a țărilor europene vedem creșteri de preț de minim 5%, iar România nu face excepție.” - Ionut Bour, analist imobiliar.

Vedem o creștere a prețului apartamentelor de peste 10% față de aceeași perioadă a anului trecut. Ce se va întâmpla în viitor nu putem să spunem cu exactitate, dar o creștere de minim 5% este aproape o certitudine.

În orice scenariu, o investiție imobiliară în Sibiu este destul de rentabilă și nu este o variantă de neglijat.

Pentru și mai multe detalii, citește și….

5 motive pentru care merită investit în Sibiu!

și 

Prețurile apartamentelor din România, creștere peste media europeană