După ce ne-au pregătit un catalog ce ne-a lăsat cu gura căscată, iată că IKEA mai vine cu o știre, de această dată legată de mediul digital. Mereu în top când vine vorba de inovații și găsirea soluțiilor inovative pentru viața de zi cu zi, IKEA ia cu asalt lumea realității virtuale.

Deja o prezență marcantă în mediul online, Ikea propune de această dată o soluție care să scurteze chiar și mai mult timpul petrecut căutând soluții pentru casele și apartamentele noastre.

Este vorba de un proiect de design de interior realizat prin puterea revelatorie a realității virtuale.

Ce este realitatea virtuală și ce legătură are cu designul de interior

Realitatea virtuală sau VR-ul este un termen general folosit ca să descrie spațiile 3D generate pe calculator. Tocmai acest concept de spațiu 3D gol ce trebuie umplut s-a mulat perfect pe principiile IKEA.

O nouă eră in designul de interior: Realitatea Virtuală IKEA

De câte ori nu vi s-a întâmplat să găsiți un obiect de mobilier sau câteva decorațiuni de interior, care să arate superb în magazin, dar să nu se potrivească nevoilor casei sau apartamentului tău. Până la urmă, dacă probezi o pereche de pantaloni atunci când mergi la cumpărături, de ce nu ai face același lucru și cu mobila.

La baza acestui proiect a stat tocmai nevoia reală de interactivitate cu spațiul clienților. Casele oamenilor sunt diferite în materie de design și așezare, și în timp ce o pereche de pantaloni poate fi luată ușor și transportată acasă, cu mobila este un pic mai diferit (cine a urcat vreodată o canapea pe scări până la etajul 6, știe cel mai bine).

IKEA si designul democratic

IKEA a lansat acest concept acum câțiva ani. Se referă la capacitatea de a schimba și de a face designul de interior cât mai personal posibil. Designul de interior este o alegere conștientă manifestată în functie de simțul estetic personal și nu o constrângere a diverșilor factori.

Cu acest VR App, IKEA te ajută să “probezi” mobilă pe care ți-o dorești și să fii sigur că faci alegerea cea mai potrivită pentru apartamentul tău.

O altă parte interesantă a acestui proiect este că poți să manipulezi toate modificările camerei, de la luminozitate și alternanța zi-noapte, până la culoarea materialelor textile, a vopselii și a tututor elementelor din jurul tău.

Acest “Virtual Reality Showroom” va ușura viața designerilor de interior și a clienților, sporind astfel posibilitățile creative. Astfel, se va termina și toată munca de a realiza randări sau machete, lăsând clientul să simtă texturi și să modifice după bunul plac culorile și texturile tuturor pieselor importante.

Noi putem numai să sperăm că acest proiect va fi dezvoltat în continuare și că va ajunge cât mai repede și pe plaiurile mioritice. Cel mai bine ar fi să fii pregătit cu un apartament nou, pentru ca atunci când această tehnologie va sosi și în România, să ai ce amenaja.

Până la ajungerea tehnologiei și în România, cei de la WOLF Imobiliare vă pot sfătui în materie de finisaje, acte necesare și chiar design, scutiundu-vă astfel de tot timpul pierdut.

Confortul tău, prioritatea noastră!

IKEA Virtual Reality Showroom