De cum intri în cel mai apropiat magazin, ești aproape invadat de diverse decorațiuni de Crăciun. Indiferent cât de Grinch ai fi, cumva toata atmosfera de sărbătoare începe încet, dar sigur să te prindă. Totuși, tot uitând-te la aceste ornamente de Crăciun, nu poți să treci cu vederea prețul, dar și lipsa de originalitate a produselor existente pe piață.

Când eram mici, deși ai noștri se zbăteau din răsputeri să ne ofere tot ce am fi putut dori, se mai întâmpla uneori să nu avem chiar tot de pe listă. Țin minte chiar că într-un an, pregătisem un suport de brad, precum și toate ornamentele, pentru o serbare de Crăciun la care aveau a participa toți copii din vecini, dar cum prețul bradului era prea mare, am ajuns fără acest element esențial. Pune-te pe plâns și pe supărări.

Mi-o aduc aminte pe mama, destul de împăciuitoare care ne-a spus o poveste de Crăciun despre un brăduț care nu voia să piară. In loc să tăiem un brad, mai degrabă împrumutăm niște crengi, pe care sunt sigură că ni le va da cu mare drag. Destul de ecologistă mama, nu-i așa?

Așadar am luat câteva crengi de brad, le-am legat împreună, am făcut câteva ornamente din nuci vopsite, hârtie glasată, am adăugat și un glob de sticlă, am terminat de împodobit restul casei, iar mai apoi am purces la a ne uita la desene de Crăciun. După acel Crăciun, am început să creăm câte un brad în fiecare an…un fel de tradiție de familie pe care încerc să o transmit și copiilor mei. Am ținut de această tradiție și în timpul facultății, precum și în primii ani când m-am mutat singură.

crengi de brad alternativa wolf imobiliare sibiu

brad craciun alternativa wolf imobiliare sibiu

In primul Crăciun în casă nouă, am făcut un brăduț din ață verde, pe care am pus ornamente și globuri de hârtie. Nu trebuie să spun că toți prietenii care mi-au trecut pragul, au fost foarte plăcut surprinși de acest element neobișnuit. In alt an, am fost mai leneșă și am ales să aranjez două instalații pe perete în formă de brad și fără falsă modestie, cred că a ieșit destul de bine.

brad craciun alternativa wolf imobiliare sibiu

brad craciun alternativa wolf imobiliare sibiu

Pentru niște decorațiuni de Crăciun făcute acasă nu ai nevoie de foarte mulți bani, iar pe lângă acest atu financiar, mai ai și șansa de a petrece un pic de timp cu cei mici, ceea ce în ziua de azi este un plus. Anul trecut, de exemplu, am luat câteva surcele pe care le-am prins de perete cu niște cuie, iar mai apoi am adăugat decorațiunile de Crăciun.

brad craciun alternativa wolf imobiliare sibiu

brad din surcele brad craciun alternativa wolf imobiliare sibiu

Anul acesta, vrem să ne întrecem pe noi. Am strâns multe globuri colorate din anii trecuți, precum și mai toate rolele de la sulurile de hârtie (prosoape de hârtie, hârtie igienica, etc), le-am tăiat, vopsit și pus la uscat. Ne-am propus să facem un brăduț mai complicat…nu știm cum ne va ieși, dar speram să fie bine. Dacă nu ne va ieși prima variantă, mai avem și una de rezervă pe bază de gută și de globuri, dar sperăm să ne iasă prima și să păstrăm a doua idee pentru anul viitor.

brad design brad craciun alternativa wolf imobiliare sibiu

brad din globuri brad craciun alternativa wolf imobiliare sibiu

Sursă foto: hongkiat.com, pinterest.com, babble.com