După ce ni s-a tot spus că nu mai sunt fonduri, că va fi suspendat, că nu va mai fi de actualitate, iată că programul Prima Casă revine în forță, cu o serie de schimbări. Încadrat în așa-numita Strategie Națională de Locuire, programul ar putea fi suplimentat cu până la 28 milioane de lei, însemnând un total de aproximativ 300 de locuințe, urmând ca după epuizarea acestor active să se încerce o suplimentare cu încă 10 milioane de lei.

Anul acesta au fost alocați un total 1.7 miliarde de lei, sumă ce s-a dovedit insuficientă pentru numărul mare de cereri. În contextul numărului crescut de cereri, guvernul a decis încă o suplimentare, cu 10 milioane de această dată pentru anul 2017.

“Vom creiona o strategie pe termen mediu a programului. Ea va fi una graduală, care va merge înspre respectarea interesului tuturor părților implicate”, susține Dragoș Oltenescu, președintele Fondului Național de Garantare a Creditelor.

Cert este că, cel puțin pentru moment nu s-a luat o decizie în acest sens, dar analiștii deja speculează o creștere a vânzărilor pentru apartamente mici de tip garsonieră sau apartament 2 camere. 

apartament vanzare prima casa sibiu

Deși încă neconfirmat, de la 2017, programul ar putea deveni un program cu adevărat social, dedicat îndeosebi persoanelor cu venituri sub salariul mediu pe economie. O altă schimbare ce ar putea fi prevăzută pentru 2017, ar fi creșterea taxării de la 5% la 19% pentru cei cu venituri de peste 2.000 de lei.

Tot în această Strategie Națională de Locuire ar urmă să între și locatarii din case sau apartamente cu risc seismic, locatari ce ar urmă să fie ajutați să se mute fie prin cazare, fie prin vouchere de închiriere în privat.

Programul Prima Casă a început în 2009 pentru a relansa sectorul imobiliar extrem de afectat de criză financiară. Până în momentul de față mai mult de 182.000 de români au reușit să acceseze credite de tip Prima Casă, fiind cel mai de succes program de acest tip pe care România l-a avut după ’89.

În Sibiu, apartamentele WOLF Imobiliare pot fi cumpărate și prin Prima Casă, deși, dat fiind prețul redus, achiziția ar putea fi făcută. Contactează-ne pentru o vizionare!