Măsuța de cafea este o adevărată adiție pentru orice tip de living. Indiferent de dimensiuni sau de design, tot ai nevoie de o măsuță pe care tu sau posibilii tăi musafiri să vă puneți băuturile, cărțile sau...orice.

Mai ales tinerii tind să nu-i vadă importanța, dar indiferent cum ar fi și ce faci, o astfel de adiție este destul de importantă, ca să nu spunem imperios necesară.

Modele de măsuțe de cafea și oportunitățile de a le însera în designul de interior sunt nenumărate. Oh, și scuza cu lipsa banilor sau cu “nu vreau să arunc banii pe așa ceva”, este așa cum o spune și numele...o scuză. Prețurile pentru o măsuță de cafea încep de la 30 de lei și există măsuțe pentru absolut orice buzunar.

Mare atenție însă și după ce achiziționați măsuță. Foarte ușor, o măsuță de cafea simplă și modernă poate să devină o dezamăgire îngropată sub zeci de obiecte mici și mijlocii.

Iată câteva sfaturi pentru a-ți face măsuța de cafea și totodată sufrageria mai interesante.

Trei este un număr magic pentru o amenajare de interior

Trei este un număr foarte important pentru orice amenajare de interior. Așadar, atunci când faci un aranjament pentru măsuța de cafea, ține minte acest număr magic și folosește-l. De obicei trei elemente pe o măsuță sau pe poliță sunt suficiente. Poți să treci de această limită, dar de cele mai multe ori piesa va părea dezorganizată sau înghesuită.

amenajare masuta cafea metal living

Adaugă câteva lumânări, flori, dar și o carte

Cele mai bune elemente de design pentru o măsuță de cafea sunt câteva lumânări de decor. Nici o vază cu flori nu este o idee rea, dar mare atenție. Dacă veniți obosiți după o zi de muncă și tot ce vă doriți este să vă întindeți picioarele pe măsuța de cafea, atunci o vază spartă sau vărsată ar putea să vă dea planurile peste cap.

În mare, atunci când amenajăm o măsuță, este vorba de adăugarea de modele și de pete de culoare. Un bonsai, o formă mai specială, sau o carte veche...toate acestea merg foarte bine pe o astfel de măsuță.

Puneți elemente care să vă reprezinte stilul și să vă fie la îndemână pe această măsuță. Nu are rost să puneți flori pe o astfel de masă dacă, de exemplu sunteți alergic la polen sau nu vă plac florile.

amenajare masuta cafea living

Covorul de sub este la fel de important ca măsuța

Mai ales în cazul măsuțelor de cafea transparente, fie ele de sticlă sau din acrilic, covorul pe care stă măsuța este la fel de important ca și măsuța în sine. Covorul poate scoate în evidența măsuța de cafea sau o poate ascunde cu totul...dumneavoastră decideți care va fi rolul și rezultatul amenajării.

Totuși, dacă măsuță este mai specială, încercați să nu o eclipsați cu un covor prea încărcat ca model și textură. Dacă, din contră, masa este foarte complexă, un covor la fel de încărcat, va face ca toată amenajarea să pară greoaie, încărcată și obositoare.

Citește și: Cum sa alegi covorul perfect pentru casa ta

amenajare masuta cafea sticla living

amenajare masuta cafea living

Măsuțe complementare pentru măsuța de cafea

“Mi-am luat o măsuță de cafea și amenajarea este gata!”

Dacă ar fi atât de simplu, cu toții am fi designeri de interior. De fapt, designerii ne recomandă ca pentru o sufragerie și mai ales pentru piesă centrală a sufrageriei să folosim o masă de cafea mai mare și apoi câteva mese mai mici. pe care eventual să le poziționăm lângă fotolii sau marginea canapelei.

amenajare masuta cafea living complementare

Atenție însă la coeziunea pieselor alese, la culori, forme și texturi. Pentru ca așa-numită fragmentare a pieselor să meargă, trebuie să faceți în așa fel încât oaspeții să se simtă cât mai bine și să aibă acces cât mai ușor și nemijlocit la un suport pe care să-și lase farfuria, ceașca sau cartea, iar asta se poate obține cu aceste măsuțe de cafea.

Știm că este greu. Totuși, cu puțină inspirație și puțin ajutor, amenajarea livingului și alegerea măsuței de cafea nu este chiar atât de dificilă. Pentru și mai multe detalii sau sfaturi, noi suntem aici și răspundem cu drag la toate întrebările.