Fiecare român cunoaște sau are pe cineva în familie care lucrează în străinătate.

Mulți dintre cei plecați, își doresc să cumpere un imobil, casă, apartament pentru copiii/nepoții care au rămas acasă, sau, de ce nu, pentru ei pentru momentul în care se vor întoarce înapoi în România.

Majoritatea băncilor din România acceptă acum să acorde credite persoanelor care lucrează în străinătate. Fie doar credite de nevoi personale, fie credite ipotecare/imobiliare, fie ambele.

Bineînțeles că există condiții suplimentare de acordare a creditelor persoanelor din străinătate față de persoanele din țară. Astfel, una dintre condițiile tuturor băncilor, este ca persoana care solicită împrumutul să aducă un co-debitor, domiciliat și cu contract de muncă în România, care să garanteze împrumutul în cazul în care titularul nu-l mai poate plăti sau să garanteze cu un alt imobil.

Băncile care iau în considerare veniturile din străinătate sunt: BRD, Banca Transilvania, CEC Bank, Bancpost, Unicredit și Banca Feroviară.

Spre exemplu, BRD, pe lângă condiția de bază de a avea un co-debitor, solicită o vechime de 1 an la locul actual de muncă, sau 6 luni concomitente cu o vechime totală în muncă de minim 2 ani, iar gradul de acoperire cu garanții sa fie de minim 154%.

Banca Transilvania, solicita ambele criterii de bază pentru eligibilitate și anume: aducerea unui co-debitor și garantarea creditului cu un imobil, spre deosebire de CEC Bank care acordă credit și fără co-debitor, doar prin garantarea creditului solicitate cu ipoteci imobiliare.

            Băncile care nu acordă credite persoanelor care au venituri în străinătate sunt BCR (pentru  că ei doresc verificarea veniturilor la ANAF) și Raiffeisen Bank ( pentru că este necesar ca veniturile să fie realizate pe teritoriul României, cu contract de muncă înregistrat la Inspectoratul Teritorial de Muncă).

            Noi, Wolf Imobiliare, sprijinim cu mult entuziasm persoanele care doresc să achiziționeze un imobil din ansamblul Happy CiTy, fie că locuiesc în țară, fie că locuiesc în străinătate, având deschiderea și informațiile necesare pentru a-i îndruma spre a lua cea mai buna decizie.