Ce te faci atunci când vrei cu disperare un ceai bun, dar simți nevoia să citești ceva într-o ambianță încântătoare? Sau, și mai bine, ce se întâmplă dacă o carte te acaparează atât de mult, încât vrei să stai și să o citești, să o savurezi într-un spațiu prietenos și primitor?

Mai este apoi și situația, în care mă regăsesc și eu adesea, să vreau un loc potrivit pentru un copil, în care eu să-mi pot savura cafeaua, iar cei mici să-și potolească setea cu un suc sau un ceai natural și cu ceva dulce care să nu fie ultra-mega procesat și cu un milion de E-uri...cei care au copii vor înțelege.

Dacă aceste situații iți sunt foarte cunoscute și mai ai și norocul de a te nimeri prin Sibiu, este destul de simplu: trebuie să ajungi la Piața Mică, nr. 4 și să le faci o vizită celor de la Librăria Habitus sau mai exact celor de la Cafeneaua din Librărie.

Continuăm listarea locurilor care pun Sibiul pe hartă și ajungem într-o librărie un pic mai deosebită, care ne place extrem de mult și pe care o recomandăm cu mare drag.

Nu mică ne-a fost mirarea când am descoperit că în spatele Cafenelei din Librărie se află nimeni altă decât Anda Cornăcel, care stă și la baza unui loc foarte drag nouă și anume Nod Pub.

What were the odds, right? Două cafenele care ne sunt foarte dragi și în care intrăm de fiecare dată când vrem o pauză de la nebunia cotidiană...ambele purtând amprenta aceleiași persoane.

Trebuie totuși să recunosc că Librăria are ceva în plus față de Nod, și anume cărțile. Librăria Habitus este una dintre singurele locații din Sibiu care să vină cu o soluție care face inimă oricărui bibliofil să tresalte și să exclame de bucurie….o îmbinare a bucuriei cărților, și a farmecului unei cafenele “atipice”.

Librăria Habitus este situată la subsolul Bisericii Româno-Catolice „Sfânta Treime” din Sibiu, un spațiu care datează tocmai din secolul 18. Cum poate ar fi normal pentru orice astfel de spațiu, librăria este un loc al prieteniei, al zâmbetelor și al relaxării întru cunoaștere. Librăria este deschisă și manageriată de câțiva prieteni iubitori de carte, care au dorit să ofere cititorilor un loc în care să se poată bucura de cărțile preferate într-o atmosferă potrivită lecturii.

Acum îmi veți spune că mulți citesc în metrou sau în bus și asta este mai mult decât OK, dar Librăria Habitus oferă ceva mai mult​. Este vorba de atmosferă, de miros, de încântare, de aroma de cafea pe care o lași să te inspire. Cărți de cea mai bună calitate, produse unicat pe care nu le găsești nicăieri altundeva....toate acestea te atrag ca un magnet. Este într-adevăr o cafenea deosebită, așa cum spune și proprietară: “Este o cafenea de librărie, care cu siguranță este total altceva, și, cu siguranță, atrage un alt gen de public. Nu e nimic de consum. Clar trebuie să-ți placă locația că să vii.”

Lansări de carte, lecturi, proiecții de filme și workshop-uri pe teme diferite...toate acestea vă așteaptă la Habitus. Mare grijă în schimb: dacă intri odată, în primul rând nu te vei da plecat prea ușor, și mai apoi, sigur vei reveni.

V-am avertizat, ca să știți :)

Librăria Habitus este situată la subsolul Bisericii Româno-Catolice „Sfânta Treime” din Sibiu

Librăria Habitus din Sibiu vine cu ceai, cafea si dulciuri

Cafeneaua din librarie sau locul unde poti savura delicii naturale

Lansări de carte, lecturi, proiecții de filme și workshop-uri pe teme diferite...toate acestea vă așteaptă la Habitus

Photo Source: pagina de Facebook Librăria Habitus