Nu cred că este sibian care să nu fi trecut măcar o dată prin Shopping City Sibiu, mai ales în prag de sărbătoare. Unul din locurile de shopping din Sibiu, acest mall se va extinde în 2017 cu 50 de spații noi de cumpărături. Cu o investiție totală de 20 de milioane de euro, această modificare va fi făcută de Fondul de investiții Sud-African NEPI (New Europe Property Investments), care din martie 2016 deține acest centru comercial din Sibiu.

Un nume notoriu în construcția de centre comerciale, NEPI este și printre acționarii Mega Mall din București, colosul bucureștean amplasat lângă Arena Națională, precum și acționar într-o serie de mall-uri din România și din afară.

Modernizarea mall-ului în cifre

Din declarația oficială reiese că investiția va cuprinde o suprafață totală de 40 kmp, înglobând peste 11kmp de spațiu suplimentar adăugat construcției și un total de 50 de noi spații de cumpărături. La spațiile de shopping se adaugă o zonă de divertisment, mai multe noi restaurante și un cinema dotat cu aparatură de ultima generație.

Investiție în mallul din Sibiu de milioane de euro

Ce înseamnă această modernizare

Mai întâi de toate modificarea este sinonimă cu crearea mai multor locuri de muncă pentru sibieni. Momentan încă nu avem cifre exacte care să contabilizeze totalitatea locurilor de muncă, ori a cotizațiilor la bugetul de stat, dar de îndată ce le vom avea, vă vom oferi și această informație.

Totuși, la un calcul simplu, având în vedere un minim de 10 angajați per locație, la un total de 50 de spații noi, am avea cam 500 de noi locuri de muncă, asta fără să vorbim de partea de construcție a locațiilor și vor scădea rata de șomaj. Trebuie menționat că momentan, la nivelul orașului Sibiu, rată șomajului se încadrează în jurul valorii de 3,6%. Conform unui calcul empiric, prin această investiție, indicele de șomaj din Sibiu ar putea să scadă cu până la 0.2% la finele construcției.

Din nou, acestea sunt calcule pur empirice și probabil numai viitorul va determina câte locuri de muncă vor fi create de această investiție de amploare. Oricâte locuri de munca vor fi create, banii rezultați din taxe si impozite, vor intra în bugetul local, însemnând de asemenea o mica dar bine-venita creștere in bugetul local.

Legătura dintre piața imobiliara și această investiție

Pentru WOLF Imobiliare, această este o veste destul de bună din mai multe puncte de vedere. Mai întâi de toate, WOLF Imobiliare dezvoltă o sumedenie de apartamente noi în Sibiu, iar dat fiind că mall-ul este la numai 15 minute cu mașina de apartamentele noastre, proprietarii vor putea să ajungă foarte repede și să-și facă toate cumpărăturile sau să petreacă o după-amiază agreabilă alături de prieteni sau familie.

Apoi scăderea ratei șomajului și creșterea nivelului de trăi, încurajează pe termen lung investiția imobiliară sau alte investiții adiacente. În traducere liberă, odată ce oamenii au un loc de muncă stabil, se vor gândi și la o investiție de amploare pe o perioadă mai îndelungată, fie într-un imobil, fie în propria afacere, dar din nou aceasta este o cu totul altă poveste.

Această investiție este o reiterare a vivacității economice a Sibiului, care a devenit un mediu ideal pentru investiții de orice tip, fapt care sperăm să se perpetueze și în următorii ani și să atragă de o parte investitori și de alta noi posibili proprietari de locuințe.

Rămâne de văzut ce impact va avea această investiție pentru Sibiu și pentru sibieni, însă cert este că Sibiul este un oraș în continuă dezvoltare și creștere în care merită să trăiești și să-ți întemeiezi o familie, iar Wolf Imobiliare te poate ajuta să faci primii pași în Sibiu.

Dacă te gândești să te muți în Sibiu, contactează-ne pentru a programa o vizionare.

Vizionările nu se plătesc și te ajută să îți faci o idee asupra apartamentelor. Unde mai pui că dăm și o cafea excelentă la sfârșitul vizionării. :D

Te așteptăm!

Photo Source: wall-street.ro