În momentul în care amenajăm un apartament, de cele mai multe ori uităm să mai facem și ceva pe hol. Adesea, atunci când facem bugetul de amenajare al unui apartament sau al unei case, uităm în primul rând de amenajarea balconului și mai apoi de cea a holului. Dacă în balcon îți intră invitații mai rar, holul este primul loc în care orice oaspete intră și este ca o gustărică înainte de felul principal.

Foarte mulți proprietari de apartamente se limitează la adăugarea unui cuier sau a unui pantofar și gata designul, uitând că un hol lăsat la voia întâmplării va descentraliza restul designului.

În cazul apartamentelor mai vechi, holul este aproape o cameră în sine, așadar foarte multă lume decide că este suficient loc de frigider, de cuier, șamd. În acest caz totul este simplu, iar soluțiile sunt ușor de găsit chiar și la cel mai apropiat magazin de mobilă. Problema revine acelor apartamente care au un hol aproape minuscul, “complementat” adesea de un calorifer care face viață grea oricărei persoane care trebuie să amenajeze un astfel de spațiu.

Totuși, există soluții din cele mai interesante pentru a-ți scoate holul din anonimat și asta fără a cheltui o avere și indiferent de cât de mic este spațiul.

Măsuța de pe hol

Cu numai 20-30 de centimetri lățime la dispoziție, găsirea unei măsuțe de hol este o încercare în fața căreia mulți abandonează, lăsând holul la mâna destinului. În aceeași situație ne-am aflat și noi de curând în momentul în care a trebuit să amenajăm un hol de aproximativ 2m2 (1.5m2x1.5m2). Făcând un calcul simplu cu o ușă standard de 88 cm (aproximăm la 90), descoperi că îți rămân numai 30 cm de fiecare parte. Chiar și la un hol mai măricel de aproximativ 2m2, provocările sunt aceleași.

Tot ce găseam în comerț depășea 40 cm grosime, ceea ce ar fi însemnat că proprietarul urma să nu fie capabil să-și deschidă propria ușă a apartamentului. Văzându-ne în această situație, am decis să luăm problema în propriile mâini și să ne facem ceva custom.

Așadar, cu o masă veche găsită la un mâna a doua, curățată, lăcuita și apoi tăiată în două, am hotărât să venim de hac lipsei cu care ne confruntam. Pentru a face o măsuța de hol ca cea de mai jos vei avea nevoie de un fierăstrău circular, de câteva holșuruburi și de câteva vincluri. Noi am găsit masa respectivă la numai 30 de lei, iar după ce am tăiat-o în două, am abținut două măsuțe foarte simpatice. Pe una am vopsit-o în alb, iar pe cealaltă am aplicat un strat de lac maro și am transformat-o într-un birou numai bun. Una am pus-o pe hol, iar pe cealaltă am amplasat-o în dormitor, dar asta este deja altă poveste.

Mare atenție la degetele totuși. Tăietorul circular nu este o jucărie și trebuie manevrat cu mare grijă de o persoană cu experiență.

Pe această măsuță îți poți lăsa cheile, scrisorile sau chiar geanta. Atenție totuși la sprijinit...această este o măsuță destul de rezistentă, dar nu ar trebui să te urci pe ea. Așadar mare atenție daca ai copii cu talente de alpiniști.

Idei mari de amenajare pentru un hol mic

Oglinda de hol

Să recunoaștem, înainte de a ieși din casă mai aruncăm o privire că să fim siguri că totul este în regulă și că putem înfrunta o nouă zi departe de protecția și intimitatea propriului apartament. Așadar, o oglindă pe hol este mai mult decât utilă.

Sfatul nostru ar fi să nu iei o oglindă cu o ramă foarte groasă, căci această mai tare te va încurcă și va face spațiul să pâră și mai redus. Vedem foarte multe oglinzi cu forme vălurite atât în casele oamenilor, cât și la marii retaileri din domeniu. Încă nu am aflat cum trebuie să arate persoanele care se oglindesc în aceste oglinzi, sau de ce există astfel de modele. Când vine vorba de un hol micuț, cea mai potrivită abordare pentru hol este minimalismul. O ramă cât mai simplă, o oglindă simplă, șamd. Dacă luați o oglindă foarte simplă, o puteți “ajuta” cu diverse decorațiuni diy.

Personal, ne-a plăcut foarte mult această oglindă tip fereastră (vezi mai jos) de la Zara Home, oglindă care nici nu costă mult, dar arată magnific. KARMSUND este o altă oglindă care credem că ar arată superb pe un hol micuț, partea cea mai bună fiind că această oglindă poate fi folosită atât cu decorațiunile de rigoare, cât și fără, rămânând la fel de spectaculoasă.

Idei mari de amenajare pentru un hol mic

Pantofarul de hol

Pentru un hol micuț avem nevoie de un pantofar, nu atât micuț, cât mic în adâncime. În cazul nostru ne-am orientat spre un pantofar sub 25cm adâncime. Prima data când intri în magazine vezi că mare parte a produselor disponibile depășesc această mărime și toate pantofarele par niște dulapuri pe care nu le-ai putea nicicând potrivi în micuțul tău hol. Pentru a-ți ușura viață, caută persoanele responsabile și cerele cel mai subțire pantofar pe care îl au disponibil. Am găsit la mai multe magazine de mobilă sau chiar și la magazine de home depo aceste pantofare. Totuși, pentru amenajarea noastră, am decis să luăm ceva de la Ikea. Cu numai 22 cm adâncime, HEMNES alb a fost pantofarul perfect pentru holul nostru mic. Din nou, asta nu înseamnă că nu puteți găsi ceva similar la un preț sub 200 de lei.

Idei mari de amenajare pentru un hol mic

Cuierul este musai pe hol

Aceleași probleme de la pantofar le-am avut și la cuier. Uneori trebuie să faci o alegere dacă vrei un cuier sau vrei pantofar. Pentru a nu fi puși în această situație, am ales un suport suspendabil pe care l-am găsit la bonami și un cuier foarte simplu pe care l-am fixat pe perete. În lipsă unei plăci sau a unui cuier propriu-zis, trebuie să ai mare grijă la vopseaua folosită pentru pereți, căci această fie se va uza foarte repede, fie va lasă urme pe haine. Așadar nu uită de acest aspect atunci când te decizi la formă și mărimea cuierului.

După ce ai terminat partea de depozitare și utilizare a spațiului, poți să te uiți la ultimele detalii precum covorașul sau traversă de pe hol sau câteva elemente decorative precum râme cu ceva fotografii sau citate inspirațiunile sau flori. Nu uită că în cazul unui spațiu mic este indicat să mergi pe verticală și nu pe orizontală și să lași destule spații în care să se vadă podeaua pentru a crea ideea de spațiu.

Idei mari de amenajare pentru un hol mic

Sperăm că am venit cu măcar o idee utilă pentru apartamentul tău. Nu uită că nu contează cât de mare este spațiul ci cât și cum îl amenajezi, iar cu ideile potrivite orice apartament poate să fie făcut să arate de milioane.

Dacă dorești să-ți iei un nou proiect de amenajare, WOLF Imobiliare îți stă la dispoziție cu apartamente moderne și ieftine în Sibiu. Spațioase, luminoase, numai bune pentru familiile tinere în căutare de apartament.

Pentru a programa o vizionare, contactează-ne acum!

Photo Source: www.remodelaholic.com, www.cosca.org