Cu puțină imaginație şi o investiție minimală, balconul poate deveni o adevărată oază de liniște şi pace, loc de savurat cafeaua, lecturat sau meditat. Unde mai pui că prin salvarea balconului se evită tot stresul asociat de obicei cu dărâmarea unuia sau mai multor pereți, şi cu mai toate proiectele de renovare.

Așadar, ne punem manușile de grădinărit și ne apucăm de transformat.

Deşi suprafața poate părea destul de limitată, de cum începem să cautăm idei pentru a amenaja un balcon, ne dăm seama că posibilitățile sunt, ei bine, nelimitate. Dacă nu știți cu ce ați putea începe, faceți-vă o listă de nevoi. Dacă, de exemplu sunteți băutor de cafea, ori amator de ceaiuri, pentru început se pot căuta o măsuță şi câteva scaune. De obicei, pentru un astfel de spațiu, se recomandă ca atât măsuța cât şi scaunele să fie pliabile şi cât mai ușoare cu putință, fără a neglija însă calitatea îmbinărilor şi materialul din care acestea au fost confecționate.

amenajare balcon ieftin wolf imobiliare

In funcție de mărimea balconului, se poate achiziționa chiar şi o umbrelă sau, poate mult mai practic, o copertină retractabilă, ce vă va proteja de radiații şi vă va asigura toată umbra necesară pentru o dimineață perfectă. Cu o investiție minimală puteți avea toată plăcerea cafelei pe o terasă, în propria voastră casă.

amenajare balcon ieftin wolf imobiliare

Pe de altă parte, dacă vă place să gătiți sau sa grădinăriți, va puteți crea propriul magazin de condimente proaspete sau de flori.

Mica gradină

amenajare balcon ieftin wolf imobiliare
 

Cu numai câteva ghivece se poate crea o mica gradină adaptată tuturor nevoilor dumneavoastră. Magazine precum Ikea sau Jysk oferă o gamă largă de ghivece, suspendate sau nu, ce pot susține o varietate de plante, de la plante aromatice care se pot folosi la gătit precum cimbru, busuioc, oregano şamd, până la flori şi chiar fructe sau legume de talie mică şi mijlocie.
 

amenajare balcon ieftin wolf imobiliare
 

Cum ar fi să mănânci o prăjitură ornată cu propriile tale căpșuni, crescute pe balconul tău, sau o salată caprese perfect asezonată cu niște busuioc proaspăt, stând la aer şi simțind parfum proaspăt de trandafiri, begonii, muscate sau gardenii. Un vis devenit realitate, cu un minim de resurse investite.

amenajare balcon ieftin wolf imobiliare
 

Pentru a da grădinii tale o notă şi mai personală, dar şi pentru a economisi câțiva bănuți, există o sumedenie de articole şi tutoriale disponibile online, în care poți descoperi cum se creează vase şi ghivece cât mai originale, din cele mai neobișnuite obiecte, de la sticle de plastic până la vechi stropitori.
 

amenajare balcon ieftin wolf imobiliare
 

amenajare balcon ieftin wolf imobiliare
 

amenajare balcon ieftin wolf imobiliare
 

Nu ezita să ne trimiți poze cu super-balconul tău, alături de un scurt text în care să ne povestești toate aventurile tale în ţara Designului de interior, precum şi eventuale idei D design, iar echipa noastră se va ocupa de restul.

Photo source: www.minigardening.com, http://www.apartmenttherapy.com, http://www.ikea.com