Ca în fiecare an și în 2017, Pantone revine cu deja bine-cunoscută culoare a anului.

Pentru cei ce nu au auzit niciodată și se întreabă ce este, Pantone este un sistem standardizat de combinare a culorilor care permite numerotarea și identificarea eficientă a culorilor. Dacă la început, sistemul era folosit îndeosebi de graficieni, cu timpul tot mai multe industrii au început să folosească și să recunoască autoritatea Pantone în domeniul culorilor. Cu alte cuvinte, revistele, cărțile și orice fel de print are culorile pe care le vedeți tocmai datorită inovației Pantone.

Cu această standardizare a culorilor, indiferent de zonă sau de cultura locală, culorile pot fi identificate și mai apoi folosite. De asemenea, Pantone oferă o serie de palete de culori și sugestii, care se dovedesc perfecte atunci când, de exemplu, vrei să îți găsești culoarea perfectă pentru pereții apartamentului sau pentru o canapea.

În fiecare an, după multă muncă, Pantone hotărăște așa numită “Culoare a anului”, după care toată lumea pare să se ghideze în expresia propriei realități și creativități.

După ce în 2016, Pantone ne-a uimit nu cu una, ci cu două culori complementare pe care mai toată lumea le-a adoptat, iată că și în 2017, Pantone ne uimește din nou. De această dată Pantone ne oferă o variație de verde, pe care necunoscătorii ar putea-o chiar numi “verde praz”.

Greenery sau PANTONE 15-0343 și paleta sa de culori complementare, vor reprezenta norma în anul 2017 pentru graficienii și designerii de pretutindeni. Noi putem numai să ne bucurăm că această culoare este printre culorile WOLF Imobiliare și că și în 2017 vom continua să fim în trend.

Greenery sau cum influențează Pantone designul de interior în 2017

Ce este Greenery?

Dincolo și înainte de orice, Greenery este un amestec de verde cu galben, care pare să se asemene cu nuanța mugurilor de primăvară. Greenery este o amintire și o dovadă de speranță în renaștere și în viață. Mai presus de toate, este o promisiune de mai bine făcută de cei de la Pantone publicului larg.

Cu cât oamenii se lasă mai acaparați de tumultul vieții de zi cu zi, cu atât devin mai entuziasmați de ideea de natură. Fascinația pentru frumusețea intrinsecă și unitatea perfectă a lumii naturale, face ca nuanța Greenery să fie un simbol al renașterii și al diversității naturale.

Nuanța este prezența peste tot pe pământ și poate fi identificată de oricine, fie că o amintire demult apusă, fie că vorbim de o întoarcere la origini și la natura umană.

Greenery este o culoare naturală, o variație de verde cu galben ce face trimitere la verdele mugurilor de copaci, al mentei proaspete, al ceaiului macha sau al ferigilor într-o pădurice. Această culoare este o oază de liniște și de naturalitate, care poate fi regăsită în creații de tot felul, de la pantofi până la pereți și canapele.

Greenery sau cum influențează Pantone designul de interior în 2017

Cum putem folosi Greenery în designul de interior?

Ca în fiecare an, unii designeri și unii entuziaști ai modei, o iau razna și încep să facă totul în această nuanța Pantone. Nu trebuie nici să trecem în extremă și nici să golim buzunarul. De fapt putem să includem această nuanță în viața noastră, chiar și fără să spargem pușculița. Cu un pic de imaginație, este chiar destul de simplu să fii la modă în 2017.

Mai întâi de toate, Greenery se împacă foarte bine cu albul, diferite tipuri de gri și chiar și cu albastrul, așadar nu este atât de greu să le combini ca să iasă ceva frumos.

Adaugă accente Greenery în apartament

Cum spuneam, nu este nevoie să îți faci toată casa verde, ci mai degrabă orientează-te către pete de culoare și accente. O vază, o pernă, o fructieră, o pătură sau o lampă pot aduce acea tușă verde…sau Greenery de care casa ta are nevoie.

Un accent care întotdeauna ne-a plăcut este reprezentat de vopsirea unui perete în această nuanță, fiind un accent subtil, dar totuși destul de cuprinzător. O altă idee care ni se pare destul de ușor de implementat este simplul tablou verde sau cu accente verzi pe care ori îl poți picta, ori îl poți cumpără.

Greenery sau cum influențează Pantone designul de interior în 2017

Plantele sunt perfecte pentru o tușă de verde

Pentru a nu te chinui prea tare să găsești sursa de inspirație pentru propriul tău decor în concordanță cu culorile Pantone, mergi direct la sursa de inspirație a culorii. Adaugă interiorului tău naturalețea de care are nevoie prin înserarea de plante verzi care să dea interiorului sentimentul natural de care casa ta are atât de mare nevoie.

Greenery sau cum influențează Pantone designul de interior în 2017

Plantele pot fi cât mai luxuriante și poți merge de la simplele ferigi sau plante-păianjen, până la suculente sau cactuși. Ideal ar fi să aibă o frunză bogată și o culoare cât mai deschisă, da nu este musai.

Tot în acest gând, ne gândim mai ales la nuanțele folosite de cei de la Shift Pub în decorarea interiorului. Ori au avut o bulă magică de cristal, ori au știut ei sau cei de la Lama Arhitectura ceva, atunci când au decis să incorporeze mușchiul în designul localului. Tablourile din mușchi sunt o modă ce încet, începe să intre și piața românească, fapt ce poate numai să ne entuziasmeze.

Revenind la ideea de bază a nuanței Greenery, încearcă să adaugi și o notă lemnoasă. Ghivecele de teracotă fac casă bună cu principiile și cu nuanțele complementare ale Greenery, așadar nu le ocoli.

Reciclează sticlele verzi

Majoritatea sticlelor de bere au o culoare verzuie care se potrivește foarte bine ideii de Greenery. Desigur nu vrem să încurajăm consumul de alcool, ci mai degrabă reciclarea și introducere stilului în viața casei noastre. Pe Pinterest se găsesc zeci, dacă nu sute de idei foarte interesante și accesibile de decorațiuni din sticle reciclate. Chiar și o simplă vază făcută din sticle sau un suport de lumânare micuț, tot ar putea schimba aspectul unei camere.

Ideea noastră preferată atunci când vine vorba de sticle verzi, este crearea unui lumini diafane prin introducerea de luminițe de Crăciun în sticle. Aceasta este probabil ideea noastră preferată.

Greenery sau cum influențează Pantone designul de interior în 2017

Dacă aveți voi mai multe idei despre cum am putea să folosim Greenery în amenajarea de interior, nu vă sfiiți să comentați în secțiunea de mai jos și să ne arătați și nouă ce ați obținut.

Photo Source: pinterest, pantone.com, frenchbydesignblog.com, houseofturquoise.com