Studiile au arătat că 70% din persoanele ce sunt în căutarea unui cadou, trec prin 3 stări esențiale:

1. Relaxul sau încrederea în sine: „îl cunosc pe X sau Y. Este prietenul meu cel mai bun. Normal că știu exact ce să-i iau, așa că nu o să mă agit. O să-i cumpăr prima chestie pe care o voi vedea.” Cam la asta se rezumă primele dați când afli că trebuie să iei ceva cuiva. Ești relaxat, te simți în control și chiar crezi că anul acesta va fi diferit, că totul va decurge conform planului și cadoul perfect va cădea din ceruri.

2. Căutarea – încet și sigur începi a căuta un cadou pentru persoana respectivă. Intri în magazine, mai arunci un ochi și la preț. Parca da, și parca nu. Te învârti, te sucești și te răsucești. Începe să crească presiunea, dar încă nu atinge un nivel îngrijorător

3. Disperarea – cum se face că la început totul părea atât de ușor și acum totul este atât de complicat? Cadouri handmade? Interesante, dar parcă nu. Un glob cu sclipici? Ce îi place? Să sun un prieten? Dar 50-50 nu merge? O lumânare? Ajutooor!

Daca te regăsești în aceste rânduri, înseamnă că ai ajuns la locul potrivit. Cauți cadouri deosebite, pe care să nu dai o avere, dar care să arate bine, eventual să îmbine funcționalul cu frumosul. Mai jos iți oferim o listă de soluții salvatoare și de magazine online cu servicii excelente, unde vei găsi cadouri inedite și originale chiar și pentru cel mai pretențios șef sau pentru prietena aia pe care nimic nu pare să o mulțumească.

 

1. Dizainăr – locul de întâlnire al designerilor români.

Cei mai noi și inovativi designeri români se întâlnesc la Dizainăr. Anul acesta cei de la Dizainăr l-au avut alături de ei și pe Moș Dizainăr, un bătrânel cu chef de voie bună și de designuit. Cadourile sunt 100% originale si, contrar credinței generale cum că obiectele de designer ar fi inaccesibile, produsele lor pornesc de la numai 12 lei și vă oferă garanția originalității și a calității. Oameni extrem de serviabili și de drăguți, cei de la Dizainăr vă așteaptă cu mare drag pentru a vă ajuta să alegeți cadoul perfect, chiar și pe 24 decembrie.

Ghidul cumpărătorului de cadouri deosebite dizainar

 

2. Design Your Corner – cadouri românești, pentru români.

Cei de la Design Your Corner au o gamă variată de cadouri de Crăciun, dar nu numai. Lămpi, mobilă și decorațiuni, toate semnate de cei mai în vogă designeri români, vă așteaptă să le achiziționați. Noi am fost extrem de încântați de calitatea produselor și de angajamentul celor ce muncesc din greu să ne aducă un pic de design românesc în case.

Ghidul cumpărătorului de cadouri deosebite design your corner

 

3. Introdesign - cuvintele de ordine pentru cei de la intro sunt unic și contemporan.

Un design unic ce face ca piesele lor să se transforme în ceva mai mult decât niște simple cadouri. Parte handmade, parte obiecte de design, parte inovație, cadourile celor de la intro se potrivesc oriunde și oricând.

Ghidul cumpărătorului de cadouri deosebite intro

 

4. Combic – un magazinaș foarte drăguț peste care am dat mai mult din întâmplare în timpul unei plimbări.

Acest concept store va oferă și posibilitatea de a cumpăra online, precum și șansa de a le intra în casă și de a le vedea produsele în mediul lor natural. Dacă cel sau cea căruia vreți să-i faceți cadoul, este adeptul simplității și al frumuseții minimalismului și perfecțiunii, atunci acest magazin trebuie pus pe lista de locuri de vizitat.

Ghidul cumpărătorului de cadouri deosebite combic

 

5. Designist – cine nu a auzit de Designist?

Acest site este o sursă inepuizabilă de inspirație, precum și organizatorul a zeci de expoziții cu vânzare, dintre care și Made în RO. Deși nu puteți comanda direct de pe site-ul lor, cei de la Designist sunt o adevărată poartă magică în lumea designului. Cam toți artiștii momentului sunt prezenți pe acest site. Le puteți accesa site-urile personale ca să vedeți ce obiecte unicat au mai creat și să cumpărați direct de la distribuitor. Acest website, vă oferă oportunitatea de a vă cunoaște artiștii și piesele achiziționate mult mai bine. Ei vă oferă informația, iar mai apoi decizia vă aparține.

Ghidul cumpărătorului de cadouri deosebite designist

Acestea sunt câteva dintre site-urile noastre de suflet care v-ar putea ajuta să găsiți un cadou car mai drăguț fără a cheltui o avere. Daca mai știți și voi câteva, chiar vă rog să ne comentați, să ni le spuneți, iar noi ne vom conforma și le vom adăuga în această listă.

Daca ai terminat de cumpărat cadouri și ai amenajat deja bradul, nu uita să ne trimiți și nouă o poză, iar noi te cadorisim în cadrul concursului „Stil D Brad”.