Ochi cu cearcăne, urechi ciulite ori de câte ori auzi că cineva se mută, abonament la ziare cu anunțuri și vizite regulate ba pe la bancă, ba pe la vreun magazin de bricolaj ori de mobilă? Înseamnă că vrei să te muți.

Fie că te decizi să te muți în chirie, fie că îți iei angajamentul să mergi cu programul Prima Casă, în mare ar trebui să te uiți cam la aceleași aspecte. Trecând prin astfel de momente, am învățat pe propria piele ce și cum…și cred că dacă as fi știut cele de mai jos, as fi economisit o grămadă de timp și de bani.

Chiria sau locuința temporară

De curând a trebuit să-mi părăsesc cuibul aka locuința părinților pentru a-mi înfrunta maturitatea o idee cam întârziată. Așadar m-am înarmat cu o lista de site-uri și de ziare și am purces că un Don Quijote în căutarea apartamentului perfect.

După vreo două vizionări, afli că nu există așa ceva….apartamentul perfect nu există! Visul meu de a găsi colțul perfect de lume care să-mi satisfacă toate nevoile, era doar un vis. În cele din urma, după multă bătaie de cap, am găsit ceva pe gustul meu, dar mai întâi a trebuit să cheltuiesc ceva bani, pe care eu îi numesc bani de experiență.

Iată cele 10 lucruri D știut când cauți o chirie

Blocuri in Sibiu, zona Cisnadie, apartament la gri.

Apartamentul sau Goliatul imobiliar

Decizia de a-mi lua un apartament a fost printre cele mai grele din viața mea. Mi-am luat inima în dinți și dosarul Prima Casă în mâini și am purces. Dacă am crezut că procedurile băncii vor fi partea cea mai grea, ei bine, m-am înșelat amarnic. Partea cea mai dificilă a fost găsirea apartamentului, mai ales că acum nu mai era vorba de un loc în care stăteai maxim 3 luni și apoi plecai.

Iată câteva detalii la care să fii atent când cumperi un apartament.

10 lucruri D știut când cumperi un apartament

Blocuri in Sibiu, zona Cisnadie, apartament la gri.

Sper că te vor ajuta cu ceva toate aceste informații.

Pentru mai multe detalii și răspunsuri la întrebările tale, nu ezita să ne scrii!