Orice schimbare este dificilă, dar, din cauze încă nedescoperite de cercetătorii britanici, de fiecare dată când încercam să ne renovăm locuința, balconul devine pe nesimțite spațiul de depozitare al tuturor obiectelor din casă sau al tuturor materialelor de construcție. Astfel, balconul este cel care are cel mai mult de suferit în timpul renovatului, dar, în mod ironic, este şi cel ce pare a fi cel mai des lăsat la urmă, asta desigur dacă or mai rămâne materiale.

Dacă imaginea de mai jos vă este familiară, atunci sunteți pe pagina potrivită.

balcon aranjare wolf imobiliare
 

Gaură neagră pentru obiecte ce nu-si găsesc locul în apartament, cămară de adăpostit fie butoiul de varză, fie murăturile şi dulcețurile de la mama, locul de veci al premergătorului, al oliței sau al oricărui alt obiect ce nu va mai fi folosit în veci de veci, balconul este supremul loc de depozitare sau, cel mai adesea, uscătoria credincioasă căreia îi încredințăm hainele noastre.

In câteva cuvinte, acestea ar fi întrebuințările tradiționale ale unui balcon şi poate tocmai de aceea există tendința de a se renunța la această dependință, pentru a mări în schimb sufrageria, dormitorul sau uneori chiar şi baia. Cumpăram strict cât ne trebuie, aruncăm ce nu ne mai e de folos, ne uscăm hainele pe un stativ în casă, soluții există, cu atât mai mult cu cât, în distrugere balconului vedem garanția transformării sufrageriei într-o adevărată sală de dans, suficient de cuprinzătoare pentru toţi prietenii noştri.
 

balcon aranjare wolf imobiliare
 

Totuși, în ciuda auspiciilor mai curând nefavorabile, cu puțină imaginație şi o investiție minimală, această gaură neagră a casei poate deveni o adevărată oază de liniște şi pace, loc de savurat cafeaua, lecturat sau meditat. Unde mai pui că prin salvarea balconului se evită tot stresul asociat de obicei cu dărâmarea unuia sau mai multor pereți, şi cu mai toate proiectele de renovare.

Prispă la înălțime

Înlocuitorul modern al prispei strămoșești, balconul este adesea văzut ca o parte neimportantă a casei, dar asemeni mai sus numitei prispe, balconul poate deveni un factor cheie al oricărei locuințe. Deşi suprafața poate părea destul de limitată, de cum începem să cautăm idei pentru a-l amenaja, ne dăm seama că posibilitățile sunt nelimitate. Pentru început se pot căuta o măsuță şi câteva scaune. De obicei, dată fiind natura spațiului, se recomandă ca atât măsuța cât şi scaunele să fie pliabile şi cât mai ușoare cu putință, fără a neglija însă calitatea îmbinărilor şi materialul din care acestea au fost confecționate. Dorim ca la nevoie (ploaie, ninsoare, frig samd) să putem strange toate piesele de mobilier și să le depozităm într-un spațiu cât mai mic și fără prea multă bătaie de cap.

balcon aranjare wolf imobiliare

In funcție de mărimea balconului, se poate achiziționa chiar şi o umbrelă sau, poate mult mai practic, o copertină retractabilă, ce vă va proteja de radiații şi vă va asigura toată umbra necesară pentru o dimineață perfectă. Cu o investiție minimală puteți avea toata plăcerea cafelei pe o terasă, fără a păși pregul ușii.

Mica gradină

Cu numai câteva ghivece se poate crea o mica gradină adaptată tuturor nevoilor dumneavoastră.

balcon aranjare wolf imobiliare
 

Magazine precum Ikea sau Jysk oferă o gamă largă de ghivece, suspendate sau nu, ce pot susține o varietate de plante, de la plante aromatice care se pot folosi la gătit precum cimbru, busuioc, oregano şamd, până la flori şi chiar fructe sau legume de talie mică şi mijlocie.

balcon aranjare wolf imobiliare

Pentru mai multe imagini și idei, citește și articolul nostru despre plantele de balcon.

De asemenea, nu ezita sa ne trimiți poze cu super-balconul tău, alături de un scurt text în care să ne povestești toate aventurile tale în ţara Designului de interior, precum şi eventuale idei D design, iar echipa noastră se va ocupa de restul.

Photo source: http://www.apartmenttherapy.com, http://www.ikea.com, www.minigardening.com