Vă spuneam acum ceva vreme, că Sibiul se va bucura în curând de un nou mall dezvoltat de cei de la Primavera Development, cu un termen de predare preconizat pentru a doua jumătate a lui 2019.

Cu o investiție totală de aproximativ 70 milioane de euro, Festival Mall ar urma să ia, în sfârșit am putea adăuga, locul fostei fabrici Simerom.

Așa cum probabil mulți sibieni știu deja, lucrările la acest mall au fost abandonate în 2008 din cauza crizei financiare. În această perioadă Primavera Development s-a concentrat mai ales pe mari dezvoltări în București, iar acum revin la această dezvoltare. Un termen destul de vehiculat a fost și anul 2018, dar dată fiind amploarea proiectului și că abia au ieșit la iveală planurile proiectului, s-a stabilit ca termen mai plauzibil, a doua jumătate a anului 2019. Unii mai pesimiști dau ca termen prima jumătate a lui 2020, iar noi mai că am tinde să le dăm crezare.

Conform datelor oficiale, Festival Mall ar trebui să aibă o suprafața comercială de aproximativ 45.000 m2. La această imensitate se adaugă 1.200 de locuri de parcare subterane, plus parcarea de pe terasă.

Două mall-uri în Sibiu, mai puțină aglomerație?

Festival Mall va reprezenta principalul concurent al actualului Shopping City Sibiu. Trebuie spus că și actualul mall va primi un boost de aproximativ 20 de milioane de euro, finanțare făcută de Fondul de investiții Sud-African NEPI (New Europe Property Investments), care din martie 2016 deține acest centru comercial din Sibiu.

Din declarația oficială reiese că investiția va cuprinde o suprafață totală de 40 km2, înglobând peste 11kmp de spațiu suplimentar adăugat construcției și un total de 50 de noi spații de cumpărături. La spațiile de shopping se adaugă o zonă de divertisment, mai multe noi restaurante și un cinema dotat cu aparatură de ultima generație.

Aceste investiții pot numai să ne bucure datorită sutelor de locuri de muncă ce se vor crea la nivelul Sibiului datorită acestor investiții. Apoi, mai este și partea de satisfacere a cererii localnicilor, dar și a turiștilor, precum și de o relativă aerisire a actualelor spații comerciale.

Nu o dată ne-am aflat în situația de a nu găsi parcări sau de a sta într-un spațiu comercial supra-aglomerat, asta mai ales în perioada festivalurilor sau în plin sezon. Sperăm că aceste noi investiții vor ajuta decongestionarea spațiilor, mai ales în sezon.

Până în prezent, tot ce avem sunt câteva imagini pe care le puteți vedea mai jos. Vă vom ține la curent cu cele mai noi investiții și detalii referitoare la acestea. Până atunci, iată cum va arăta Festival Mall Sibiu, centrul comercial dezvoltat de Primavera Development în Sibiu:

Așteptăm părerile dumneavoastră în secțiunea de comentarii de mai jos:

Festival Mall - primele poze cu noul mall din Sibiu

Festival Mall - primele poze cu noul mall din Sibiu

Festival Mall - primele poze cu noul mall din Sibiu

Festival Mall - primele poze cu noul mall din Sibiu

Festival Mall - primele poze cu noul mall din Sibiu

Photo source: Facebook Primaria Sibiu