Ce au olandezii mai de preț pe lumea asta? Bicicletele și infinitele canale de navigație, nu-i așa? Cu o rețea de canale mai ceva că Veneția, Olanda este țara bărcilor și a caselor pe barcă.

În acest context începe și povestea lui Gerrit și al lui Dieuwke. Ea, studentă la drept, el bucătar...amândoi la fel de tineri și de plini de inspirație și în căutare de locuință. Nu mică le-a fost mirarea când au dat peste un anunț de închiriere pentru o barcă...sau o casă plutitoare, spuneți-i cum vreți.

Amândoi copiii de marinari, cu valurile încă șiroindu-le prin vene, au acceptat provocarea, iar după mai bine de cinci ani, nici că puteau fi mai fericiți cu alegerea făcută.

Casa plutitoare are aproximativ 150m2 și cuprinde un ansamblu de trei camere, din care un dormitor, o sufragerie cu bucătărie tip open-space și un birou/spațiu de relaxare/bibliotecă. Ce altceva ți-ai mai putea dori ca tânăr cuplu?

Totuși, încântarea a venit cu o serie de compromisuri și cu nevoia urgentă de găsire de soluții ingenioase. Iar cum ea este încă studentă, iar el este la început de drum, soluțiile găsite au trebuit să arate bine și respecte buzunarul, nu atât de larg, am putea adăuga.

Mobilier recondiționat pentru o casă de vis

Pentru început, fiecare avea deja câteva piese de mobilier, care din păcate nu se potriveau cu mărimea noii locuințe. Așadar, s-au văzut nevoiți să vândă toate acele piese și să caute soluții mai potrivite pentru un spațiu mai restrâns și cu un tavan mai jos, începând cu o mobilă mai joasă.

S-a căutat o variantă de mobilier cât mai versatilă și ușor de folosit. Masa tip bar din bucătărie, de exemplu, deservește atât ca spațiu de gătit, cât și ca spațiu de dinning. Biroul din cameră de relaxare se poate strânge pentru a crea mai mult spațiu.

Pentru a folosi cât mai mult din spațiul acordat, s-au adăugat numeroase soluții de depozitare pete tor. Rafturi, lădițe, cârlige și multe alte adiții care să poată evidenția cât mai eficient podeaua, dar fără a încărca inutil pereții de lemn ai casei. După cum am spus și cu alte ocazii, podeaua la vedere sau neacoperită inutil, dă senzația de spațiu.

Reciclarea a fost încă un punct destul de important pe lista celor doi.

Multe dintre piese au fost găsite la târguri de vechituri, la magazine de second-hand  la consignații, ceea ce  un  de unicitate designului.

“Deși găsirea acestora durează uneori destul de mult, tocmai aceste piese dau un plus de istorie și unicitate locuinței. Aceste mici detalii fac orice casă vie, ii dau acea personalitate deosebită de care orice casă are nevoie.”

Ca să nu mai lungim vorba, iată ce le-a ieșit acestor tineri deosebiți.

Pentru și mai multe detalii, îi puteți urmări și pe Instagram.

Dus cu pluta designului: un design de casă ce ne face să plutim

Dus cu pluta designului: un design de casă ce ne face să plutim

Dus cu pluta designului: un design de casă ce ne face să plutim

Dus cu pluta designului: un design de casă ce ne face să plutim

Dus cu pluta designului: un design de casă ce ne face să plutim