Pentru cei ce nu sunt la curent cu mai tot ce s-a întâmplat în lume, Brexit a reprezentat, simplist spus, retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeană, o retragere votată de majoritatea locuitorilor țării în cadrul unui referendum istoric. Subiect de exaltare pentru media și de dispute mediatice, acest eveniment a stârnit o serie de repercusiuni pe care nici măcar cel mai atent analist imobiliar nu l-ar fi prevăzut. Dincolo de pierderile de milioane de euro pe care britanicii vor trebui să le suporte tot din buzunarul lor, s-ar părea că anumite sectoare ale statelor membre ale uniunii au totuși de câștigat din această lovitură.

Sectorul imobiliar, atât din România, cât și din alte țări ale Uniunii se numără printre domeniile influențate pozitiv de decizia britanicilor. Pe scurt, o parte din românii și din ceilalți străini din regat caută să se mute înapoi în țara de origine sau în orice altă țară din Uniune. Aceleași tendințe s-ar manifesta chiar și la unii autohtoni ai Marii Britanii, care nu văd un viitor prea luminos în umbra unui partid de extremă dreaptă.

Cei de peste hotare interesați de apartamentele din Sibiu

Printre preferințe acestora s-ar afla România, Italia și Franța, așa cum o declară specialiștii din aceste țări. În materie de România, Bucureștiul, Iașiul, Clujul și Sibiul sunt numai câteva din orașele vizate pentru o eventuală investiție imobiliară și mutare. Specialiștii români preconizează chiar o ușoară creștere a prețurilor apartamentelor și caselor în următoarea perioadă a anului. Așa cum afirmă și gigantul imobiliare.ro în topul căutărilor străinilor se află apartamentele, urmate fiind de case și de terenuri în marile orașe.

O creștere am putut observa și pe site-ul wolfimobiliare.ro în ceea ce privește traficul din alte țări. Numărul căutărilor venite din Regatul Unit s-a dublat față de luna anterioară și s-a triplat față de aceeași perioadă a anului trecut. Totuși, la o scară ușor mai mică, același fenomen l-am înregistrat și la nivelul căutărilor venite din Germania, Spania și Italia.

apartament 2 camere sibiu

Marea majoritate caută apartamente noi de 2 camere, sau (cu aproximativ 30% mai puțini) apartamente 3 camere. Probabil asta ține și de faptul că apartamentele tip un dormitor sau dormitor plus birou sunt în topul preferințelor clienților străini și atunci când caută un apartament în țara natală. Apartamentele 2 camere sunt perfecte pentru persoanele care lucrează de acasă (freelanceri), in timp ce apartamentele 3 camere se adresează mai ales familiștilor care-și doresc o cameră pentru copii și una pentru părinți. Garsonierele sunt căutate în continuare de tineri de până în 30 de ani și de studenți. O categorie de nișă sunt părinții ce doresc să achiziționeze un apartament pentru copiii lor și decid să ia o garsonieră pe care mai apoi să o administreze după bunul plac.

Asta va face ca prețurile apartamentelor să crească?

În ce privesc predicțiile de creștere, nu vă îngrijorați, deși poate ar fi mai bine să vă grăbiți. Nu va fi chiar așa de rău și analiștii nu prevăd că această posibilă migrație ori a românilor plecați în străinătate, ori a străinilor care vor să schimbe țara pentru România, să afecteze prea tare preturile de pe piața imobiliară din România. În schimb, o oarecare creștere a prețurilor va fi înregistrată în următoarea perioadă, mai ales în contextul modificărilor programului “Prima Casă”.

Sfatul nostru ar fi să pornești la căutat, iar dacă îți dorești un apartament în Sibiu, ai putea încerca să cauți un apartament nou, fie în zona Parcului sub Arini, fie în zona Calea Cisnădie.

Dacă ești în căutarea unui apartament nou în Sibiu, fie garsonieră, fie apartament 2 sau 3 camere, WOLF Imobiliare ar putea fi soluția pentru tine.

Nu mai aștepta și programează o vizionare acum!