Întâmplarea a făcut ca acum câteva zile să mă poarte picioarele prin București în căutare de noi idei și de inspirație. Poate tot aceeași întâmplare m-a făcut să ajung într-un loc așa cum nu am mai văzut de mult, dar pe care vi-l recomand cu extrem de mult drag.

Este vorba de Shift Pub, un pub a cărui frumusețe este egalată numai de calitatea produselor oferite. Din moment ce acest blog se intitulează idei D design, mă voi limita la a vă spune că preparatele sunt pe măsură designului și ingeniozității locului, devenind adevărate opere de artă pe farfurie.

Dar să revenim. De cum intri te regăsești îm verde, atât la exterior cât și la interior, și nu, nu este vorba de vreo vopsea verde neon. De fapt verdele camerelor este dat de elemente organice care oferă o vivacitate de neatins locului. Când spun elemente organice nu mă refer la vreun ficus ori la vreo altă plantă de interior ci la mănunchiuri de mușchi conservat atent așezate pe pereți, o premieră pentru mine. Deși am mai văzut această idee folosită pe scară largă pe câteva clădiri din Paris sau atent inserată în designul unui apartament din Amsterdam, nu am apucat până acum să-l văd și în România, așadar a fost o infinit de mare bucurie să văd că așa-numitul Biophilic design a început să prindă rădăcini și în spațiul mioritic.

Ideea din spatele acestui restaurant a fost de a oferi o prelungire a grădinii în interior, și cu umilă plecăciune, am spune că au reușit cu brio. Pereții de culoarea lutului și a lemnului nu fac decât să scoată și mai mult în evidența culoarea mușchiului, iar inserțiile metalice dau forță și durabilitate, fără a eclipsa chiar și pentru o secundă verdele mușchiului.

Tot căutând făptașii, am aflat că designul de interior a fost propus de LAMA Arhitectura. Acești maeștri români ai inovației și a stilului, nu dezamăgesc nicicând și reușesc cu fiecare ocazie reușesc să mai impresioneze un pic ochiul și să bucure amatorul de frumos.

Pe lângă aceste nume ale amenajării de interior din România, am mai dat și peste Poteca Studio, o surpriză extrem de plăcută a peisagisticii românești, nume ce trebuie reținut și urmărit în continuare.

Cine și-ar fi închipuit că în timpul unei simple plimbări voi găsi așa minunății? Shift Pub este exact acel comfort spot, un loc la care să te întorci oricând cu drag știind că nimeni și nimic nu te va dezamăgi, sau cel puțin eu așa cred.

Vă invit să-l vizitați și să-mi spuneți dacă am exagerat cumva sau dacă am avut perfectă dreptate:

wolf Imobiliare la shift pub bucuresti design interior

wolf Imobiliare la shift pub bucuresti design interior

wolf Imobiliare la shift pub bucuresti design interior

wolf Imobiliare la shift pub bucuresti design interior

wolf Imobiliare la shift pub bucuresti design interior

Photo Source: LAMA Arhitectura