Dacă ai ajuns la acest articol, probabil că te-ai săturat de coronițele tradiționale pe care le vedem peste tot în perioada Crăciunului. Poate nu ai mult spațiu în casă, sau poate doar îți dorești o abordare mai minimalistă în acest Crăciun.

Tocmai pentru că tu ești o persoană specială, meriți o coroniță modernă, simpatică și drăguță care să te reprezinte pe tine și poate pe familia ta.

Noi am ales două modele și îți arătăm pas cu pas cum poți să-ți faci propria coroniță modernă de Crăciun:

Coroniță modernă minimalistă

Este vorba de designul clasic rotund de coroniță, de această dată cu accente moderne. Îți va lua cam 15-30 minute să o încropești, dar efectul este garantat. De fapt, cred că mai mult timp îți va lua să găsești elementele necesare, decât asamblarea lor propriu-zisă.

De ce ai nevoie:

Umeraș metalic - poți lua umerașele de sârmă pe care ți le dau la spălătorie pentru că sunt destul de maleabile. Dacă nu, ia cârligul unui umeraș deja rupt și cumpără niște sârmă aurie sau argintie. Atenție să nu fie prea subțire, căci sigur se va lăsa sub greutatea elementelor de decor. S-ar putea să mai ai nevoie și de un patent pentru a îndoi mai ușor, dar este opțional.

Mănuși - dacă manevrezi crenguțe de brad și sârmă, ar fi indicat să porți și niște mănuși de protecție. Nu cred că vrei să-ți strici manichiura chiar de Crăciun.

Frunze și flori - aici tu decizi. Pentru a rămâne în spiritul sărbătorilor recomand crenguțe de brad, pin, chiparos, tisă și tuia. Vâscul este de asemenea foarte potrivit, mai ales că are și bobițele acelea albe specifice. Crenguțele de cimșir (gard viu sau Buxus sempervirens) sau măslin sunt de asemenea foarte bune. Dafinul este extrem de simpatic și rezistă în timp. Puteți adaugă floricele uscate, globulețe sau chiar crenguțe cu bumbac, cătină sau măceșe. Cu cât mai natural, cu atât mai bine.

Sfoară și panglici - sfoara albă sau naturală este cea mai bună în astfel de decorațiuni. Aici mai adaugă și o rolă de gută de pescuit. Probabil o vei găsi în magazine de pescuit sau în magazine cu profil sportiv. De cele mai multe ori, dacă vei folosi gută, nu vei mai avea nevoie de sfoară, dar este bine să le ai pe amândouă. Panglicile sunt opționale.

Pentru a face coroniță urmează următorii pași:

1. Îndoaie umerașul până obții un rotund. Nu trebuie să fie perfect, ci să semene a cerc. Îl poți face și în formă de stea, triunghi sau orice formă îți dorești.

2. Ia partea de verde și încearcă diferite combinații. Crenguțele se pot lega de umeraș cu niște gută. Aici partea cea mai bună este că nu există reguli...puteți așeza crenguțele și ornamentele oricum, numai să fie pe placul vostru.

3. Puteți folosi floricelele și cătină fie într-un colț al coroniței, fie la mijlocul acesteia. Singura regulă este că trebuie să vă placă și să fie cât de cât simplă.

4. Aveți grijă ca elementele să fie bine prinse, ori vă veți trezi cu bucățele și crenguțe căzând din coroniță și nu este o opțiune tocmai drăguță.

5. Pentru un plus de efect, puteți trece niște sfoară prin interiorul cercului, astfel încât să se formeze ca o pânză de sfoară.

coronita craciun minimalistica moderna

Coroniță ghirlandă modernă

La această versiune se schimbă umerașul cu o crenguță de brad sau pur și simplu o creangă simplă. Atenție căci va fi nevoie de un plus de suport, dată fiind greutatea un pic mai crescută.

Cu o astfel de coroniță puteți să vă jucați cel mai mult. Fie faceți două semicercuri și le așezați ca să formeze un cerc complet, fie o aranjați ca pe o ghirlandă. Dacă credeți că ar arată bine, o puteți pune într-o vază, deși efectul este garantat atunci când acestea sunt atârnate.

În rest, se respectă aceeași pași ca la prima coroniță.

Va las și câteva imagini pentru inspirație. Dacă aveți probleme sau greutăți în crearea acestor decorațiuni, scrieți-ne în secțiunea de comentarii și să vă vom răspunde în cel mai scurt timp posibil.

ghirlanda moderna craciun

ghirlanda coronita moderna craciun sfoara

coronita moderna craciun sfoara

Source: Pinterest