Am văzut câteva schimbări majore în amenajarea de interior, așadar acum este timpul să vedem modificările care implică un angajament și o cheltuială un pic mai mare.

De aici deja încep modificările majore care înseamnă un plus de deranj în apartament, sau în casă. Totuși, acestea sunt modificările care au cel mai mare impact asupra amenajării unei încăperi.

Un pic de imprimeu în tapițeria pieselor de mobilier

Ai o canapea sau un fotoliu uzat? Acesta ar putea fi momentul în care să adaugi modelul mult-visat. Partea cea mai bună atunci când retapițezi o piesă de mobilier, este că reciclezi, economisești bani și mai și adaugi un pic de personalitate interiorului casei tale.

De obicei, firmele de tapițat au un portofoliu de tipuri de tapițerie din care să puteți alege. Sunt firme și site-uri de specialitate care oferă numai tapițeria. Totuși, pentru a nu vă complica prea tare, de obicei firma care se ocupă cu retapițarea, poate face rost și de un anumit tip de tapițerie, așadar nu ezitați să-i întrebați sau chiar să le cereți părerea.

adaugare imprimeu tapiterie amenajare interior

Faianță cu model pentru bucătăria ta

O faianță modernă poate schimba orice bucătărie și orice baie. De vreo câțiva ani acest trend a început să între și pe piața românească. Unii chiar folosesc un tapet cu imprimeu ce dă senzația de faianță. Nu am recomanda această soluție pentru o bucătărie care este intens folosită, căci tapetul nu este atât de rezistent la abur, grăsime sau pete. Totuși, dacă vă știți a fi un bucătar specializat în comandarea de mâncare, tapetul ar putea reprezenta o soluție desul de bună.

adaugare imprimeu faianta amenajare interior

Textura poate veni odată cu tapetul

Această este o altă inserare majoră a imprimeurilor și texturilor în casă. Mare atenție la exagerări. Textura este cel mai bine folosită ca un accent și nu ca un element pentru întreaga casă.

Nu de mult, o prietenă foarte bună ne-a spus că și-a pus un tapet foarte drăguț cu elefănței. Drăguț, nu-i așa? Când am ajuns la ea, am descoperit cu stupoare că elefănțeii erau peste tot...inclusiv pe tavan.

Ca să prevenim astfel de excese, spunem de la bun început că un tapet cu imprimeu se folosește numai pe un perete al camerei, nu în întreaga cameră!

O cameră texturată excesiv va obosi vizual, iar casa se va transforma din refugiu și oază de fericire, într-o sursă de oboseală.

Puteți chiar să puneți tapet pe un perete și să completați ceilalți pereți cu o vopsea parte din culorile tapetului...și această soluție merge perfect.

adaugare imprimeu tapet amenajare interior

adaugare imprimeu tapet amenajare interior

Citește și: Cum încorporăm corect imprimeuri în designul de interior – partea I

Foto source: homedit, pinterest, trendir