Ca în fiecare an, și în 2018 am stat cu sufletul la gură să vedem ce ne-a pregătit Pantone pentru anul 2018. Așa cum ne-au obișnuit, specialiștii Pantone au stat și au analizat evoluția lumii pop, a tendințelor și a nevoilor generale ale lumii.

După Marsala, Roz-quartz și Serenity, sau Greenery, iată că pentru 2018, Pantone vine cu o culoarea cel puțin la fel de interesantă: Ultra Violet.

ultra violet design interior

Alegerea a fost făcută pentru a reflecta timpurile complexe în care trăim. Este culoarea regalității și a magiei, este o culoarea a noilor posibilități și a dorinței de afirmare, este o nuanță a speranței adesea folosită în practici de mindfulness. Folosirea luminii purpurii în spațiile de meditație și alte locuri de adunare energizată persoanele care se adună acolo și le inspiră conexiunea.

Ultra Violet simbolizează experimentarea și neconformitatea, stimulând indivizii să-și imagineze amprenta lor unică asupra lumii și să împingă granițele prin intermediul punctelor de creație. Este culoarea neconvenționalistului și a experimentării, iar noi abia așteptăm să vedem cum o vor folosi designerii în 2018.

Ultra Violet în designul de interior

În 2018, Ultra-Violet va fi sarea și piperul amenajărilor de interior, adăugând acel plus de savoare și de luminozitate de care un orice design de interior are nevoie. Ultra Violet atrage atenția asupra unei canapele, a unei piese de artă sau a unui perete corect accentuat.

O culoare foarte complexă, Ultra Violet devine o culoare-statement în orice spațiu, indiferent dacă este una vorba de tradiție și elegantă sau de îndrăzneală neașteptată.

Culoarea poate fi combinată cu nuanțe de Ether, Mauve, Liliac, Lavandă, Bronz sau chiar Albastru.

Nu uitați că nuanța este mai mult un accent. Ce-i prea mult strică, așadar, în 2018, nu vă grăbiți să vă faceți toată casa ultra-violet.

Mai jos câteva exemple de amenajări de interior care deja au inclus ultra violetul printre culorile folosite. Păreri?

ultra violet design interior

ultra violet design interior

ultra violet design interior

ultra violet design interior

ultra violet design interior

Photo Source: Pinterest