Odată cu terminarea crizei economice, românii au început tot mai mult să investească într-o serie de active. Apusă este vremea banilor la ciorapi…nu o zicem numai noi, ci și băncile care încă de la începutul lui 2015, se bucură de o sumedenie de aplicații pentru diferite tipuri de credite. Fie că vorbim de imobiliare, depozite la bancă, acțiuni sau titluri de stat, românii nu numai că încep să le cunoască, dar pe modelul occidental, încep să se gândească tot mai mult la viitorul lor și la o potențială sursă de venit pasiv.
Dacă te gândești la o relocare, sau dorești o investiție pe termen lung, imobiliarele sunt soluția cea mai viabilă. Așadar, dacă vrei să te avânți pe piața imobiliară, iată 5 motive pentru care merită să investești în Sibiu.
Oportunități socio-economice
Dat fiind că în general, migrarea populației este asigurată mai ales de tineri, existența unor oportunități profesionale este punctul care cântărește cel mai tare în prosperitatea pe termen lung a unui loc.
Pe scurt, dacă ai garanția unui loc de muncă stabil, ai avea șanse mai mari să te muți sau te gândesti să depui dosarul pentru Prima Casă și să-ți iei un apartament. Ei bine, conform AJOFM, la nivelul orașului Sibiu, rata șomajului este într-o continuă scădere, la începutul anului fiind în valoare de 3.94%. Astfel, Sibiul se situează pe un onorabil loc 12 în clasamentul general pe țară.
Un alt aspect de reținut, Sibiul este orașul cu cea mai spectaculoasă creștere economică și culturală, iar azi se numără printre orașele cu cel mai mare nivel de investiții străine din România, care au ridicat semnificativ cota salarială.
Ca un exemplu, în 2015, câștigul salarial mediu brut în Sibiu, un oraș cu mai puțin de 150.000 de locuitori, era de 2.690 de lei. că să faceți o comparație, câștigul mediul lunar în aceeași perioadă realizat în Municipiul București a fost de 2.441 lei.
Așadar fie că te gândești să te muți pentru un job mai bun, fie că dorești să investești într-un apartament în Sibiu pe care să-l închiriezi mai apoi, investiția ta va fi susținută de un mediu socio-economic prosper.
Piața imobiliară din Sibiu
Dacă te gândești la o relocare, aceasta implică în mod esențial și o chirie sau chiar achiziționarea unui apartament în Sibiu. Vestea bună este că piața imobiliară din Sibiu este într-o continuă creștere și dezvoltare pe verticală. Totodată, în 2015 am asistat la o scădere la nivelul prețurilor apartamentelor, ce va continua, după spusele analiștilor până într-a doua jumătate a lui 2016. Astfel, un apartament de 2 sau 3 camere în Sibiu este mult mai ieftin că un apartament de vânzare în București sau în Cluj, iar calitatea construcției este într-adevăr superioară.
Un alt plus ce trebuie menționat este stabilitatea prețurilor apartamentelor de pe piața imobiliară din Sibiu. Ca să vă faceți o idee, în timp de criză economică, prețurile apartamentelor nu au scăzut cu mai mult de 5-10%, iar in ultima perioadă, în așa-numita perioadă de relansare, prețurile (cu excepția zonei centrale) nu au crescut cu mai mult de 2-3%.
Investiție imobiliară in Sibiu prin programul Prima Casă
Dacă 2015 a fost un an foarte bun pentru piața locuințelor noi, în 2016 vom asista la un adevărat boom în domeniul imobiliar sibian și nu numai. Nu o zicem noi ci specialiștii în domeniu, iar uitând-ne la avântul luat de piața imobiliară din Sibiu, tindem să le dăm crezare. Tot mai mulți dezvoltatori au decis ca în 2016 să investească în Sibiu, o decizie extrem de înțeleaptă dacă ținem cont de numărul de achiziții și de credite Prima Casă accesate în 2015, un număr într-o continuă creștere încă de la începutul lui 2016.
Ca o idee, prețul corect al unui apartament de 2 camere nou începe undeva la 26.000 de euro, pe când un apartament de vânzare cu 3 camere are prețuri începând cu 36.000 euro, iar asta într-o zonă liniștită a Sibiului. Oare în ce cartier al Bucureștiului găsești o astfel de locuință la un astfel de preț?
Frumusețea orașului: în Sibiu chiar ai ce vizita
Sibiul este unul dintre cele mai frumoase orașe ale României, o frumusețe recunoscută chiar si de Forbes, publicație care clasează Sibiul pe un onorabil loc 8 in topul celor mai idilice orașe în care să trăiești. De fapt, Sibiu este al doilea oraș ca număr de turiști pe an din România (după București), al doilea cel mai frumos oraș din Europa de Est și ocupă un onorabil loc secund în materie de târguri de Crăciun (după Viena), așadar este primul oraș în care ai vrea să te muți.
Sibiu este orașul care știe cum să combine noul cu vechiul, fără a crea monștri arhitectonici. În momentul în care intri în Sibiu, te întâmpină un oraș modern cu clădiri de birouri, blocuri noi, străzi moderne și tot ce-i trebuie unui oraș cosmopolit.
Cum te îndrepți înspre centrul istoric ești introdus treptat în atmosfera istorică a unui oraș vechi, ce păstrează încă frumusețea vremurilor de poveste. Este de ajuns să vezi Piața Mare și deja începi să guști modul de viața sibian. Un alt avantaj este că Sibiul este un oraș relativ mic, cu un trafic nu chiar atât de aglomerat că în alte orașe, cu oameni prietenoși și cu prețuri aliniate la media țării.
Cultura: orașul festivalurilor și al culturii
Miile de turiști ce ajung an de an în Sibiu sunt atrași atât de frumusețea orașului cât și de sutele de evenimente culturale ce aduc anual peste un milion de turiști amatori de festivaluri, de cultură și de distracție. Nu degeaba a fost numit Capitală Culturală Europeană în 2007. Sibiul este un loc al interculturalității, în care ai oportunitatea de a întra în contact cu zeci, dacă nu mii de culturi diverse, atrase de unicitatea și de frumusețea locurilor. Teatre, festivaluri, filarmonica, cafenele culturale și lista poate continua.
Alte motive de mutare
Proximitatea față de alte orașe ale României precum Sighișoara, Brașov sau Cluj, face Sibiul un loc în care oricine se poate dezvolta personal, dar este și locul perfect pentru un împătimit al excursiilor și drumețiilor. Planurile de urbanism includ dezvoltarea unui nou tronson București-Nădlac Nădlac si construirea autostrăzii București – Brașov, care vor facilita și mai mult transportul din și până la Sibiu, precum și accesul către restul țărilor europene, transformând Sibiul într-un centru administrativ și logistic al României, fapt ce mai mult ca sigur va da un avânt considerabil pieței imobiliare. Până la finalizarea acestui proiect major, un alt mare plus al Sibiului este existența unui aeroport cu rute internaționale, care face legătura cu majoritatea marilor orașe din Europa și nu numai.
Sibiul este locul în care oricine ar vrea și poate să trăiască bine, să investească în calitate, să se distreze și să viziteze o viață întreagă.
Pentru și mai multe sfaturi legate de piața imobiliară din Sibiu, precum și pentru a programa vizionarea unui apartament în zona Cisnădie a Sibiului, nu ezitați să contactați WOLF Imobiliare.
Comentarii
Un motiv pentru care nu merita sa investesti in sibiu
Adaugă un comentariu