După ce am însoțit zeci, dacă nu sute de clienți în călătoria lor imobiliară, am început să vedem diferențele dintre itemii pe care îi evaluează posibilii cumpărători, față de itemii pe care la care ne recomandă specialiștii să ne uităm. Înțelegem totalmente diferențele acestea și ne dăm seama că de cele mai multe ori, sau cel puțin acesta este cazul apartamentelor mai vechi, un apartament mai ieftin va fi mai vizibil decât un apartament mai scump. Apoi se intră și cu celelalte filtre legate de zonă și poziționare. Cel mai îngrijorător numărul de persoane care se uită la partea tehnică (cea care ține de amenajarea propriu-zisă a apartamentului), este destul de scăzut.

Mulți lasă o mână de glet și un parchet ieftin montat sub standard, să le ia ochii, iar apoi se trezesc că trebuie să înceapă renovarea în adevăratul sens al cuvântului.

Cele mai multe persoane, atunci când se decid să cumpere un apartament, își fac o listă de bifat. Apartamentul care are toate bifele, de cele mai multe ori este achiziționat. Totuși, din experiență vă spunem că adesea cumpărătorii își fac o listă care diferă un pic de lista pe care ar trebui să o urmeze.

După ce am vorbit cu mare parte a clienților noștri, dar și cu o parte din prietenii noștri de pe la agenții imobiliare, și am contabilizat răspunsurile, am făcut o descoperire destul de interesantă. Pentru posibilii cumpărători, prima căutare se face după preț și apoi după zonă, iar abia undeva la coadă clasamentului se uită la instalații și alte facilități.

Desigur, un apartament mai ieftin va fi adesea cumpărat chiar dacă timpul sau costurile de amenajare cresc considerabil. Tocmai de aceea, am făcut o listare a itemilor de pe lista cumpărătorilor, versus lista sugerată de specialiști.

La ce se uită cumpărătorii atunci când caută apartament

După un studiu amănunțit, am descoperit la ce se uită românii atunci când doresc să cumpere un apartament pus la vânzare. Iată ce am aflat:

La ce se uită cumpărătorii atunci când caută apartament

La ce AR TREBUI să se uite cumpărătorii când caută apartament

Iată care sunt sfaturile specialiștilor când vine vorba de puncte de bifat atunci când achiziționam un apartament. Dacă la unele puncte cumpărătorii au avut aceeași părere că și specialiștii, la altele nu prea le-au nimerit.

La ce AR TREBUI să se uite cumpărătorii când caută apartament