Am așteptat aproape un an să vedem cu ce mai vine IKEA. Cum noi produse sunt adăugate constant, așteptarea ne-a fost un pic mai ușoară față de scenariul de nesuportat de pauză anuală. Dar oricum ar fi...una este să ai un produs lansat o dată la una sau mai multe luni, și cu totul altă treabă, să ai o pleiadă de încântări vizuale și idei de design pe care să le poți explora în voie.

Ne place extrem de mult că anul acesta ikea a decis să pună un pic mai mult accent pe micile elemente care fac o încăpere să se simtă acasă, în defavoarea schimbărilor majore în materie de mobilier. Nu ratăm nici o ocazie să arătăm importantă acelor mici elemente care fac orice încăpere să se simtă acasă, așadar faptul că suntem gând la gând cu un gigant precum IKEA, poate numai să ne bucure.

Să nu credeți cumva că mobilierul a fost cu totul uitat. Așadar, în acest an IKEA ne propune câteva canapele foarte interesante, fotolii numai bune de moțăit, dar și scaune care tare mult ne plac....nu știm cât de comode sunt, dar de cum le vom încerca, vă vom spune. Ca să nu mai zăbovim, iată câteva elemente din noul catalog IKEA, care ne-au atras atenția în mod special. Pe celelalte vă lăsăm să le descoperiți fie în catalogul online, fie făcând o scurtă vizită până la magazinul IKEA.

Catalogul IKEA 2018: mobilierul anului 2018

Ekebol este o canapea extrem de versatilă cu o nuanță ușor industrială/steampunk. Ne plac spațiile de depozitare inspirate, care reduce necesitatea unor eventuale investiții în spații de depozitare sau măsuțe de cafea. Acum ai în sfârșit un loc în care să-ți lași telecomanda, ceea ce ni se pare pur și simplu genial!

ekebol canapea design catalog 2018 ikea

O altă piesă de mobilier care ne place foarte mult este fotoliul POANG, care vine cu un taburet deopotrivă comod și corect din punctul de vedere al designului. Aceeași simplitate IKEA, cu ceva în plus.

poang fotoliu design catalog 2018 ikea

Cum viața nu este numai distracție, iată că cei de la IKEA ne propun și câteva ansambluri pentru spațiul de lucru, pe cât de simple, pe atât de versatile și de inspirate. Preferatul nostru în această secțiune este KULLABER. Să fie lemnul crud sau simplitatea designului...nu știm exact, dar tare mult ne place.

kullaber birou design catalog 2018 ikea

Decorațiuni și elemente personale marca IKEA

Așa cum spuneam și la început, aici IKEA excelează. Textile, decorațiuni, corpuri de iluminat, vesela….ikea le-a încorporat pe toate în catalogul din acest an. 

Textilele sunt un must. Bumbacul este încă o data preferatul celor de la IKEA și ne place maxim ce ne propun și anul acesta. Modelele inspirate sunt din nou un punct forte al celor de la IKEA, ceea ce poate numai să ne bucure.

flong husa design catalog 2018 ikea

ljusoga husa pilota design catalog 2018 ikea

rodarv perna design catalog 2018 ikea

Un mic gadget care ne-a gâdilat papilele de ecologiști și geeks, este kitul TRÅDFRI. Vorbim de un kit de reglare a intensității luminii, care sigur vă va plăcea. Știți când ați vrea să faceți lumina să fie mai puțin puternică, dar deja v-ați găsit locul pe canapea? IKEA a venit cu o soluție. Acum puteți scădea intensitatea luminii cu o simplă apăsare de buton....la fel și factura la curent Cât de tare este asta?

tradfri design catalog 2018 ikea

Ar mai fi zeci de produse despre care am putea scrie în articole poate chiar mai mari decât catalogul, dar pur și simplu nu am vrea să vă distrugem bucuria descoperirii. După ce răsfoiți cu mare grijă tot catalogul ikea, așteptăm să ne spuneți care au fost articolele voastre preferate în secțiunea de comentarii de mai jos.

Spor la designuit!