Un proiect de nota 10 recunoscut și premiat la Anuala de Arhitectură București 2016. Este vorba de LAMA Arhitectura, biroul de arhitectură care a realizat și designul de la SHIFT Pub. Întâmplarea face să fie vorba tot de un proiect verde al unui tânăr antreprenor din București; VanFruct Mendeleev este un smoothie bar a cărui amenajare a fost mai mult decât dificilă, mai ales datorită mărimii spațiului dedicat. Având la dispoziție un spațiu de doar 10mp împărțit pe două cote de nivel, arh. Călin RADU si arh. Dan ENACHE au reușit să facă imposibilul posibil.

Ca început al proiectului cei doi arhitecți au creat compartimentarea spațiului în două încăperi diferite. Pentru a face suficient loc barului, s-a creat o diferență de nivel de -18cm, care a permis înserarea unui “spațiu de așteptare” prevăzut cu o banchetă, spațiu în care clienții se pot relaxa până la prepararea băuturilor. Pentru a păstra un aer industrial, intrarea în fostul imobil interbelic se face printr-un box din tablă de oțel cu trepte de tablă striată.

Identitatea vizuală a spațiului este completată de galbenul în care a fost vopsită cărămida aparentă și de arcada din plasă metalică cu ghivece de plante aromatice și spoturi iluminate, care par să îmbrățișeze localul.

Iluminatul se face atât cu spoturile iluminate menționate mai sus, cât și printr-o fereastră extinsă în procesul amenajării către exterior, care devine o vitrină ademenitoare în care proprietarul își poate expune o parte din produse.

Un design de interior pe cât de simplu, pe atât de complicat și de frumos, în perfect acord cu ideologia VanFruct.

Noi putem numai să-i felicităm pentru toate realizările și să le urăm la cât mai multe astfel de proiecte minunate.

Go go LAMA!