În fiecare an, odată cu venirea concediului, aceeași poveste. Intri pe toate site-urile posibile și imposibile în căutarea locului perfect, te adresezi la agenții, cauți și re-cauți până găsești ceva care să-ți întrunească dorințele și căutările în materie de vacanțe.

Dacă la tinerețe este chiar amuzant, de la o vârstă încolo este vorba doar de o pierdere de timp și de mulți nervi, factor ce reușește să-ți facă vacanță destul de stresantă. Atunci când apar și copiii în ecuație, situația se agravează. Nu mai poți lua chiar orice cameră de la orice bătrânică așezată cuminte în gară, nici pensiunile ieftine sau cabanele cu 20 de persoane nu mai sunt o realitate fezabilă, așadar opțiunile ieftine nu mai sunt o realitate. De cele mai multe ori vrei ceva bun, ieftin și cât mai aproape de dotările de care beneficiezi acasă, iar asta este destul de greu dacă mai ai și un buget de respectat.

Soluția? O casă de vacanță

Poate părea o glumă pentru mulți, dar o investiție imobiliară într-o locație turistică nu este chiar așa mare nebunie, ba din contră. În timp s-ar putea chiar să se dovedească o investiție destul de bună care să susțină financiar nu doar o vacanță, ci chiar o familie.

În străinătate, oamenii care-și permit să achiziționeze un apartament sunt mai degrabă interesați de a lua o casă de vacanță, decât să-și ia o locuință stabilă. Motivul, din câte s-ar părea, ar fi sentimentul de libertate. Poți să mergi în vacanță chiar și în fiecare weekend dacă-ți permite timpul și bugetul, iar în restul timpului poți face bani prin închirierea cu ziua.

“Prefer să stau două săptămâni în casa mea, unde știu ce și cum. Mai mereu îmi fac vacanța într-un loc în care să cunosc împrejurimile, în care să pot schimba aerul, dar nu și confortul” ne mărturisea unul din prietenii noștri ce și-a achiziționat un apartament în Sibiu pe post de locuință de vacanță.

Case și apartamente de vacanță-cel mai nou trend imobiliar pe piața românească

Amortizarea investiției imobiliare

De regulă aceste apartamente de vacanță sunt mai apoi date spre închiriere în regim hotelier, sau date chiar prietenilor ce-și doresc să petreacă o săptămâna departe de agitația orașului de baștină.

Trendul a început în marile zone turistice ale României, precum litoralul sau zonele montane, dar pare să se generalizeze și să atingă și marile orașe. Zeci de români caută case sau locuințe pentru concedii. “Casa de vacanță” este mai apoi închiriată în regim hotelier, folosită la nevoie de prieteni și familie sau, mai rar, ținută numai pentru ocazii speciale.

Un apartament în Sibiu în regim hotelier ajunge în plin sezon și la 50 de euro pe noapte în funcție de dotări. La această sumă, un apartament 2 camere în Sibiu oferit de WOLF Imobiliare ar fi amortizat în aproximativ 2 sau 5 ani, în funcție de gradul de închiriere. De acolo profit pasiv, profit ce poate fi înzecit dacă apartamentul este vândut, asta desigur dacă diferența de preț între cumpărare și vânzare nu este prea mare.

Deși este încă un segment de nișă, există dovezi cum că din ce în ce mai mulți români încep să apeleze la acest tip de investiție, în detrimentul investițiilor obișnuite. Dacă ești în căutarea unui apartament în Sibiu, pentru vacanță sau pentru locuit, WOLF Imobiliare oferă apartamente noi, moderne și cu parcare inclusă.

Programează o vizionare acum!