Sunt locuri pe lângă care treci de zeci poate sute de ori, dar pe care nu le observi neam. Cam așa a fost și cazul meu cu acest loc minunat. Mulți amici îmi spuneau despre el și totuși nu am ajuns niciodată în acest loc. Acum cred că toate acestea s-au întâmplat cu un scop: trebuia să întru și să mă conving singură și fără vreo intervenție exterioară. Situat pe o străduță pe strada Ocnei 22 din Sibiu, Restaurantul Pensiune Casa Max nu te uimește din afară, dar de cum intri și te așezi la o masă, mai că nu ai mai pleca.

Eu una asta am și făcut...mi-am ales o măsuță și m-am purces la scris, nu de alta, dar am vrut un articol la fel de proaspăt ca mâncarea lor.

În față am un tablou mărișor pe care scrie L’Etat Brut și uitându-mă împrejur văd că totul este aranjat în acea stare de brutălitate curată ce îndeamnă la bucurie. Se vede că elementele de tâmplărie au fost păstrate, la fel și planșeele pictate și tencuielile de epocă, pentru a da un plus de autenticitate și de istorie locului. În timp ce stai și-ți aștepți comanda întorci capul în toate părțile și oriunde te-ai uita, mai descoperi ceva. Dacă la fel am spus ceva asemănător și în cazul Restaurantului “Pardon”, situația este totalmente diferită. Spre deosebire de Pardon unde privirea îți este năucita de numărul impresionant de elemente, în cazul Casei Max trebuie să te uiți extrem de atent că să vezi micile detalii și te bucuri asemeni unui copil în momentul în care mai descoperi ceva.

Intrând în vorba cu chelnerii aflu că întreaga casă a fost restaurată și amenajata acum “câțiva ani buni”, iar unele părți ale casei sunt din secolul al XIV-lea.

În timp ce-mi făceam temele, am descoperit de la designist.ro că proiectul de restaurare și amenajare este semnat de biroul de arhitectură Arhimus, un grup de profesioniști care se mândresc cu destul de multe restaurări extrem de bine făcute.

De ce Casa Max? Pentru că proiectul și casa în sine aparțin unui elvețian, Max Schweizer, care, în 2006 a cumpărat o casă veche, iar restul este o frumoasă poveste. Partea cea mai bună este că restaurantul cuprinde și o parte de pensiune, unde prietenii non-sibieni își pot petrece noaptea când vin să te viziteze, sau eventual în timpul festivalului de teatru de la Sibiu.

Acesta este un loc ce nu trebuie ratat….genul de loc unde te poți întâlni cu prietenii și partenerii de afaceri și ce te face să rămâi într-un oraș, să vrei să te muți și să trăiești într-un loc plin de viață și de istorie cum este Sibiul.

Vi-l recomand cu mare drag!

Casa Max - pensiunea restaurant din Sibiu cu un maxim D design

Casa Max - pensiunea restaurant din Sibiu cu un maxim D design

Casa Max - pensiunea restaurant din Sibiu cu un maxim D design

Casa Max - pensiunea restaurant din Sibiu cu un maxim D design

Photo credit: Igloo