De foarte multe ori auzim de apartamente la roșu, ori de apartamente la gri, dar abia după ce ajungem să înfruntăm aceasta piatră de încercare numită cumpărarea unui apartament știm cu exact ce reprezintă toate aceste cuvinte colorate, folosite neîncetat pe piața imobiliară. Dacă ai o culoare mai deschisă la păr, ai putea să crezi chiar că locuința ta va fi vopsita în roșu sau în gri, iar atunci când ajungi la locul faptei, să-ți dai seama cât de mult te-ai înșelat.

Cu apartamentul la roșu poți ajunge să vezi roșu

In mare, există mai multe trepte în care poți achiziționa un imobil: la roșu, la alb, la gri sau la cheie.

Atunci când cumperi un apartament la roșu, primești pereții, plus încă o serie de avantaje. O casă la roșu va veni cu ușa de intrare, ferestre, pereți despărțitori doar tencuiți, și utilități aduse numai până la ușă, dar nu și montate sau puse în funcțiune.

apartament vanzare rosu Sibiu Wolf Imobiliare

Apartament de vânzare la gri sau alb

Diferența primordială între un apartament la roșu și unul la gri, este mai ales reprezentată de existența unui sistem termic și electric operațional, precum și de pereții interiori tencuiți și vopsiți. Mai apoi ar fi și varianta „la alb”. In mare, diferența alb/gri stă pe hârtie și mai ales în înțelegerea făcută cu dezvoltatorul, dar de cele mai multe ori cele două tipuri se confundă ca specificații și rămân doar o nuanță subtilă pe care cei mai mulți nu o sesizează.

Apartament de vânzare la cheie

Mai apoi există și varianta apartamentului la cheie, care poate fi cea mai comodă, dar și cea mai riscantă variantă. In mare, din cele trei variante existente pe piață, poate cea mai buna ar fi apartamentul la gri, cu singura condiție ca apartamentul să fie luat de la un dezvoltator de încredere, iar contractul să fie redactat cu mare atenție.

apartament vanzare Sibiu Wolf Imobiliare

De ce apartament la gri?

Mai întâi de toate, pentru că un apartament la gri este cu mult mai ieftin decât un apartament la cheie. In funcție de finisajele oferite, diferența poate începe de la 5% și poate ajunge până la 30%, fapt care atrage foarte mult mai ales persoanele care vor să-și achiziționeze un apartament prin Prima Casă și care nu dispun de atât de mulți bani la momentul cumpărării. Nu puține au fost cazurile de cumpărători care au accesat Prima Casă pentru un apartament la gri, cu o rată și o perioadă de lichidare mult mai mică, apoi si-au mai luat un credit pentru a-l amenaja, credit pe care l-au plătit în mai puțin de 5 ani. Dat fiind că apartamentul a fost mult mai ieftin, au reușit să-l pună la o perioadă de până în 15 ani, ceea ce pentru un tânăr este mai mult decât perfect.

Apartament la gri, numai bun de amenajat

Un apartament nou vândut la gri iți oferă bucuria alegerii și a personalizării. Nu ești doar unul din mulți, ci o persoană cu nevoi și plăceri proprii. De ce să te mulțumești cu un apartament făcut după gustul unei alte persoane, când iți poți crea propriul culcuș perfect adaptat dorințelor și nevoilor tale, la un preț mult mai mic față de un apartament la cheie.

Iți alegi singur gresia, faianța, parchetul, culoarea vopselei și tot ce mai este de făcut. Există chiar și dezvoltatori care se oferă să finiseze apartamentul sau să negocieze finisajele, pentru a ajunge la un preț mai avantajos. In funcție de disponibilitatea financiara și de alți factori, puteți fie să vă lăsați în mâna dezvoltatorului, fie să vă aduceți propria echipă. Mai sunt și câțiva temerari ce doresc să-și facă apartamentul cu mâinile lor, așadar se pun pe meșterit și amenajat. Totuși, dat fiind ritmul vieții, acești temerari sunt specii pe cale de dispariție.

apartament vanzare Sibiu Wolf Imobiliare

Wolf Imobiliare – apartamente la gri de vânzare în Sibiu

Daca sunteți din Sibiu, Wolf Imobiliare vă oferă apartamente la gri de 2 sau 3 camere în Sibiu. Apartamentele fac parte dintr-un ansamblu rezidențial aflat pe Calea Cisnădiei, la ieșirea spre Cisnădie a orașului Sibiu, o zonă pe cât de liniștită, pe atât de frumoasă.

WOLF oferă garanția calității construcțiilor, fără a se abate de la planul inițial și fără a face rabat la calitate. Apartamentele sunt vândute la gri, dar se oferă și posibilitatea de a adaugă și finisajele pentru un preț și un design stabilit de comun acord cu clientul. Toate apartamentele sunt valabile și prin Prima Casa, așadar, nu ezitați să vă programați o vizionare!