Deşi relativ recent ajunsă în spaţiul mioritic, încălzirea prin pardoseală este veche de mii de ani. Dovezile arheologice au demonstrat că în China, Egipt, Grecia antică şi Imperiul Roman, existau sisteme de încălzire prin podea, sub formă de canale executate sub pardoseală. Această metodă de încălzire a fost reintrodusă în atenţia consumatorilor abia în secolul XX, dar şi-a luat avântul abia în ultimii ani.
Tot mai mulţi români au decis să adopte încălzirea prin podea, datorită avantajelor dovedite de-a lungul timpului. După o îndelungă analiză SWOT, s-a decis ca apartamentele WOLF Imobiliare să vină cu încălzire prin pardoseală tocmai pentru a mări confortul şi a micşora costurile viitorilor proprietari ai apartamentelor noastre 2 sau 3 camere. Înainte de a opta pentru această soluţie, am luat în calcul atât avantajele cât şi dezavantajele încălzirii prin pardoseală şi numai după aceea am ales această variantă. Iată şi de ce:
Avantajele încălzirii în pardoseală
Repartizarea căldurii se face uniform
De câte ori nu v-aţi cuibărit iarna lângă calorifer, ori n-aţi adormit în locul „călduros”? În cazul încălzirii convenţionale, există locuri mai reci decât altele, iar asta nu este o noutate. În plus, orice ai face şi indiferent de cât de mult ai da drumul la calorifer ori la sobă, când te trezeşti dimineaţa, vei simţi răceala podelii în tălpi.
Încălzirea în pardoseală face ca toate aceste probleme să devină de domeniul trecutului, asigurând un confort termic cât mai constant, lucru vital mai ales pentru familiile care îşi doresc sau au deja copii. Având încălzirea în pardoseală nu vă va mai fi frică de o eventuală răceală a celor mici, ori chiar de eventuale afecţiuni urinare ce apar îndeosebi din cauza frigului. Cu încălzirea din podea, economisiţi bani de medicamente, vă protejaţi familia şi mai aveţi şi un confort termic ridicat.
Faceți economii considerabile si este cea mai eficientă încălzire a locuinței
Aţi simţit vreodată rece la picioare şi apoi v-a luat cu tremurici? Aste este deoarece senzaţia de căldură a unei persoane vine îndeosebi de la extremităţi, mai ales de la picioare. Deci, dacă încălzim extremităţile, vom simţi un confort termic mult mai mare. Astfel, în cazul încălzirii din podea, este suficient ca podeaua să fie încălzită la 25oC pentru a resimţi 20-23oC, fără a depinde de necesarul de încălzire, ceea ce înseamnă un cost mult mai redus în perioada iernii. Punctul cel mai interesant în cazul încălzirii prin pardoseală, este că acesta poate fi folosit şi în timpul verii, aşadar nu ar mai trebui să investiţi în achiziţionarea unui sistem de aer condiţionat pentru lunile caniculare.
Fără limitări de amenajare
De cele mai multe ori apartamentele sunt amenajate în funcţie de locaţia punctelor de încălzire, dar datorită încălzirii prin pardoseală, această problemă a luat sfârşit. Veţi observa şi o creştere a spaţiului util, căci nu veţi mai avea pereţi blocaţi de calorifer pe care să-i lăsaţi cât mai liberi pentru a lăsa căldura să treacă.
Dezavantajele încălzirii în pardoseală
Nu este indicată pentru apartamente vechi
Acest sistem funcţionează cel mai bine în cazul clădirilor noi, care au o izolaţie bună. În cazul în care vă aventuraţi să o folosiţi pentru un bloc mai vechi, fără o izolaţie suficientă, preconizaţi şi costurile de izolaţie.
Acesta a fost de fapt încă un motiv pentru care noi, la WOLF Imobiliare, am optat pentru această variantă. Apartamentele noi de la WOLF, sunt construite la cele mai înalte standarde de calitate, având pereţi de cărămidă şi cele mai noi sisteme de izolaţie, fapt ce le face perfecte pentru încălzirea în pardoseală cu apă.
Finisajul podelei şi materiale de cea mai bună calitate
Eventualele găuri din șapă sau din stratul ce se pune peste sistemul de încălzire ar putea afecta şi calitatea încălzirii. De asemenea, orice eventuală înlocuire a finisajului va duce aproape automat la înlocuirea sistemului de încălzire, ceea ce va însemna totodată remontarea sistemului şi dublarea preţului. Vă sfătuim ca în această procedură să contractaţi numai o firmă specializată în aşa ceva şi nu faceţi rabat la calitatea materialelor folosite. Cereţi chiar recomandări dacă se poate şi fiţi foarte atenţi, căci în montajul acestui sistem nu există loc de greşeală sau de eroare umană. Orice greşeală vă poate costa mii de lei, dacă nu mii de euro, la care se adaugă şi disconfortul cauzat de lucrarea în sine.
Dacă sunteţi în căutarea unui apartament 2 sau 3 camere în Sibiu, WOLF Imobiliare vă stă la dispoziţie cu apartamente noi, construite la cel mai înalt standard de calitate. Programaţi o vizionare acum!
Adaugă un comentariu