Vești bune sfârșitul de an are. După destul de mult timp de așteptare, în sfârșit iată că la final de 2016 avem și traseul complet pentru vestita autostradă Sibiu-Pitești. Pentru cei ce nu înțeleg ce legătură are o astfel de cale de acces cu piața imobiliară, ei bine, legătură este mai simplă decât va puteți închipui.

Este vorba de un efect de tip domino care ar avea o influență pozitivă asupra economiei locale și inclusiv asupra pieței imobiliare din Sibiu.

Ce are autostrada cu piața imobiliară

Având o cale de acces validă, tot mai mulți investitori se vor gândi să își aducă parte din capitalul social în Sibiu, ceea ce înseamnă mai multe locuri de muncă, iar mai multe locuri de muncă înseamnă o creștere a puterii de cumpărare și a numărului de persoane necesare pentru a suplimenta aceste poziții nou create. De obicei aceste persoane ori se vor muta în Sibiu, ori vor decide să rămână în Sibiu, în defavoarea unui alt mare oraș precum București sau Cluj. Mai multe persoane vor avea nevoie de o locuința de unde și o creștere a investițiilor de pe piață imobiliară.

Siguranța financiară și găsirea unui loc de muncă sigur sunt factori importanți care atârnă în luarea deciziei de a cumpără o locuința, sau chiar în accesarea unui împrumut imobiliar, așadar mai multe locuri bune de muncă vor duce la mai multe împrumuturi imobiliare accesate.

Desigur, aceasta este o imagine simplistă a realității dezvoltării unui oraș ori a unei regiuni, dar chiar și așa încă din vechime, căile de acces și condițiile bune de viață mereu au dus la o creștere economică.

Care este traseul autostrăzii Pitești Sibiu

Revenind la autostradă, într-un comunicat de presă s-a anunțat că traseul final pentru autostrada Sibiu-Pitești va trece prin Curtea de Argeș, apoi prin Văleni și va ieși în județul Vâlcea, în localitatea Racovița.

„in cadrul CTE CNAIR a fost avizat traseul pentru ultimele două secțiuni ale autostrăzii Sibiu-Pitești, după cum urmează: Secțiunea 2, adică Boita-Racoviță, de la km 15 la km 43, și Secțiunea 3 Racoviță-Văleni, de la km 43 la km72. Deci în acest moment tot traseul este avizat”, a indicat ministrul Transporturilor, Sorin Bușe.

Acest traseu a fost ales mai ales datorită numărului mult mai redus de tuneluri în zonă de munte care ar fi crescut prețul proiectului și ar fi mărit perioada de dezvoltare a acestuia.

Plan autostrada Sibiu Pitesti

Vorbind de plafon, Autostrada A1 Pitești-Sibiu va avea un fond total de investiții de 1.6 miliarde de euro și va fi finanțat din fonduri europene, având că termen de finalizare anul 2021. Acest nou termen vine după ce deja am asistat la o decalare de un an, întrucât termenul inițial de predare era anul 2020.

Dacă acest termen va fi respectat vom vedea abia în câțiva ani...totuși noi am dori să rămânem optimiști și să sperăm că de data acesta totul va merge bine și vom asista la construcția acestei autostrăzi și la această creștere economică la care toată lumea speră.

În cazul în care va gândiți să investiți în imobiliare, WOLF Imobiliare vă stă la dispoziție cu apartamente noi de vânzare în Sibiu. Contactați-ne acum pentru o vizionare!