În ultimul timp tendința în amenajările interioare a fost și este în continuare mersul la sigur. Asta însemnând folosirea de culori pastelate și monotone, eventual adăugarea de câteva accente pe ici pe colo, o plantă, dar nimic care să închidă sau să dea profunzime.

Din nou, este vorba de o tendința și nu spunem că toată lumea o face. Chiar ne era dor de un design de interior care să folosească măcar o culoare mai profundă sau întunecată....chiar și cu negru ne mulțumim. Am avut o surpriză foarte plăcută când am găsit-o pe Nadia și al său cont de Instagram. Nadia este o englezoaică ce deține o afacere de 3D print și care acum câțiva ani, împreună cu soțul său Mark, s-a apucat să-și decoreze casa pe care tocmai o cumpăraseră. Iată ce a ieșit:

Începutul călătoriei în lumea designului de interior

Nadia și Mark Singleton trăiesc într-o căsuță veche din Leicester. Nadia are o afacere de printuri 3D, iar înainte de asta a fost scenograf și creator de decoruri pentru mai multe teatre din Anglia. De cealaltă parte, soțul ei este consultant financiar și cumva a lăsat-o să se exprime și să creeze casa viselor ei...cu singura condiție ca măcar parțial să fie integrată și personalitatea lui (a soțului) și să îi aibă în vedere și pe cei doi fii ai lor. Zis și făcut!

Nadia și Mark Singleton trăiesc într-o căsuță veche din Leicester

Ca în multe cazuri, la început era o casă goală și cu multe idei. Au început de la ideea de cărbune...aka un negru care să nu fie chiar negru. După ce au pictat, vopsit și revopsit majoritatea elementelor în acest “cărbune”, au început să adauge accente din cele mai diverse și mai neașteptate peste tot. Unele elemente sunt custom, în timp ce altele sunt luate de la magazine de tip home depot sau IKEA. Secretul unei amenajări de succes este să o iei ușor și să nu intri în panică, pentru că în timp și cu multă răbdare orice se face.

Anticamera sau prima cameră a casei

Ani la rândul, familiile “de vază” aveau o anticameră sau o cămăruța în care se putea fuma o țigară, bea un pahar și întâmpina oaspeții cum se cuvine, în timp ce sufrageria era amenajată de soția gazdei sau de slujnice.

În acest caz anticamera s-a vrut un spațiu care să înglobeze atât elemente naturale, cât și bucățele de istorie personală. Micile sau marile surprize precum coarnele de cerb, capul de bizon sau soba dau o tentă masculină. Înainte de a protesta împotriva coarnelor, trebuie să știți că acestea au fost recuperate de la un parc natural local și că cerbii și le-au pierdut pe cale naturală și nu au avut de suferit.

Tot în această anticameră tronează o canapea veche de piele maro de tip Chesterfield. Micile imperfecțiuni ale acestei canapele sunt și factorul de surpriză care compensează pentru ușorul disconfort caracteristic acestui tip de canapea.

amenajare anticamera design interior

In amenajarea unei case răbdarea este importantă

Amenajarea unui interior trebuie să spună o poveste și nu poate fi făcut într-o zi. Chiar dacă îi dai aspectul general, micile detalii sunt cele ce dau sentimentul de apartenentă la un loc. De exemplu, în cazul Nadiei, peretele central care este și un foarte bun centru de interes, a fost “creat” timp de luni dacă nu ani și promite să evolueze în timp. S-au adunat fotografi, bucăți de istorie personală, dar și mici “chestii simpatice” găsite pe la târguri sau pe te miri-unde.

Sufrageria sau micile detalii au câte o poveste

Amândoi voiau ceva cozy...ceva care să le dea o stare de bine și un sentiment de căldură și de casă. Acesta a fost filonul care a unit poveștile tuturor membrilor familiei….asta și faptul că fiecare trebuia să își exprime cumva ingeniozitatea și personalitatea.

“Intr-o vineri seară stăteam pe canapea și mai uităm la peretele negru al sufrageriei. Era prea negru și prea gol. După un pahar de vin, mi-am scos pensulele și m-am apucat să desenez câteva frunze. Câteva ore mai târziu soțul meu mă găsește verde din cap până în picioare, cu o sticlă de vin băuta. Se uită la perete și îmi spune “Îmi place! Cred că ar trebui să umpli tot peretele.” Și așa s-a născut peretele sufrageriei.”

Tocmai astfel de povești dau originalitatea unei case și fac diferența între un acasă și un simplu acoperiș deasupra capului.

amenajare sufragerie perete pictat

Amenajarea bucătăriei și a spațiului de dining

Faianța aleasă pentru bucătărie este de culoare albă și oferă un contrast interesant cu restul bucătăriei și cu dulapurile negre. Pentru un look aproape olandez au venit cu accente metalice și lemnoase, pregnante, dar și subtile pe alocuri. Rafturile metalice lasă cănile și principalele elemente la vedere. Lumina caldă întregește întregul design al locului de gătit și îl face să pară cald și primitor.

Bucătăria se deschide într-un spațiu de dining unde toată lumea se poate relaxa și bucura de o cină minunată. Masa de dining este făcută la comandă pentru a reda structură lemnoasă și pentru a se potrivi în spațiul oferit. Un alt detaliu pe care îl ador este amplasarea unui glob disco în bucătărie, glob care odată pornit face orice cină magică.

Veranda este o prelungire a interiorului

Și în acest caz, totul a fost gândit creat și amplasat de Nadia și soțul său. Lemn, ratan, câteva accente strălucitoare și veranda devine locul perfect pentru a petrece o seară călduroasă alături de prieteni sau de familie.

Baia și dormitorul au ceva în comun: mult verde

În baie s-au adăugat foarte multe plante, la fel ca și în dormitor. Unii mai cârcotași ar spune chiar că sunt un pic cam prea multe plante, dar pentru mine ideea de prea multe plante nu prea există...cu atât mai mult cu cât dormitorul principal se continuă cu un balcon spațios. Verdele atenuează aerul sumbru al casei, iar mai apoi vine și nota lemnoasă pe care am văzut-o și în celelalte camere, pentru a definitiva look-ul spațiului.

Probabil că am vorbit un pic prea mult, așa că vă invitam să vedeți și restul pozelor care vă vor spune povestea completă a acestei amenajări:

amenajare anticamera design negru

amenajare hol camera chitara relax

amenajare dormitor ratan plante covor pufos

amenajare interior bucatarie vedere

design amenajare spatiu dining

amenajare anticamera sufragerie design interior

glob disco amenajare spatiu dining negru

amenajare baie negru plante

amenajare veranda cu elemente naturale

Photo Source: Instagram artynads